Επί παντός επιστητού μίλησε ο Σερβοέλληνας τεχνικός σε ραδιοφωνικό σταθμό της Βοσνίας. Ιδιαίτερο  ενδιαφέρον παρουσιάζουν όσα  είπε για το ελληνικό ποδόσφαιρο και το χαμένο πρωτάθλημα με την  γιουγκοσλαβική Βελέζ.

«Όταν κοιτάζω το παρελθόν μου ίσως το μεγαλύτερό μου απωθημένο παραμένει το γεγονός ότι δεν πήρα το πρωτάθλημα με τη Βελέζ. Αντίθετα στην Ελλάδα τα κατάφερα σχεδόν με όλες τις ομάδες στις οποίες εργάστηκα», σχολίασε ο Ντούσαν Μπάγιεβιτς.

«Όλα συνομολογούσαν πως μετά τη Βελέζ θα συνέχιζα την καριέρα μου ως ποδοσφαιριστής στην Ελβετία και δη στην Γκρασχόπερ, όμως ήρθε ως τελευταία προσφορά αυτή της ΑΕΚ και την επέλεξα. Διάλεξα την Αθήνα γιατί είχε εξαιρετικό κλίμα. Όταν ήρθα το πρωτάθλημα ήταν δυνατό, εν συνεχεία έγιναν επενδύσεις και χρόνο με το χρόνο ήρθε η βελτίωση. Στο τέλος η Ελλάδα έγινε πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Στην Ελλάδα είναι πάντα κόλαση, οι οπαδοί ή θα σε λατρεύουν ή θα σε μισούν. Οι Έλληνες είναι πολύ φανατικοί. Στο ποδόσφαιρο οι Έλληνες μεταφέρουν, είτε τα πολύ άσχημα είτε τα πολύ ωραία της κοινωνίας. Ευχαριστιούνται μόνο με το αποτέλεσμα και φυσικά όταν δεν πας καλά, τρελαίνονται, δεν έχουν υπομονή και πρέπει οπωσδήποτε να βρεις τρόπο για να βγεις από το αδιέξοδο, στο οποίο μπορεί να περιέλθεις», κατέληξε ο προπονητής της ΑΕΚ.