Τρία χρόνια παρά δύο μέρες έχουν περάσει από τότε που ο Νίκος Σπυρόπουλος πήρε την απόφαση να φύγει από τον Πανιώνιο και να κάνει το μεγαλύτερο -μέχρι στιγμής- βήμα στην καριέρα του, πηγαίνοντας στον Παναθηναϊκό.

Ωστόσο, στη συμφωνία ανάμεσα σε «κυανέρυθρους» και «πράσινους» είχε συμπεριληφθεί ένας ειδικός όρος που απαγόρευε τη συμμετοχή του διεθνούς αριστερού μπακ στα επόμενα επτά μεταξύ τους παιχνίδια.

Όρος που τηρήθηκε, αλλά έληξε στο περσινό ματς του δεύτερου γύρου στη Νέα Σμύρνη.

Ο Νίκος Σπυρόπουλος, λοιπόν, επιστρέφει σήμερα «σπίτι» του, για πρώτη φορά ως «εχθρός» του «ιστορικού»…

Η αποψινή αναμέτρηση (19:30) είναι ιδιαίτερη για τον «Σπυρό». Έπειτα από τρία χρόνια επιστρέφει σε γνωστά… λημέρια, σε μία έδρα όπου «έφτιαξε» το όνομά του. Αν μη τι άλλο, η υποδοχή των «κυανέρυθρων» οπαδών στον Γιαννιώτη ποδοσφαιριστή έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Αν και το πιθανότερο είναι να αποθεωθεί, όπως έγινε και το απόγευμα της 27ης Ιανουαρίου του 2008, όταν και φόρεσε για τελευταία φορά τα κυανέρυθρα, στο παιχνίδι του Πανιωνίου με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς.

Βέβαια, αντίστοιχες επιστροφές στο παρελθόν δεν έτυχαν και της καλύτερης υποδοχής… Τα παραδείγματα των Βαγγέλη Μάντζιου και Αλέξανδρου Τζιόλη, ακόμα και του Γρηγόρη Μάκου, είναι χαρακτηριστικά… Ο Νίκος Σπυρόπουλος, όμως, είναι άλλη περίπτωση.

Η μεταγραφή του 27χρονου (πια) θα μπορούσε να γίνει νωρίτερα, το 2005, αλλά η γνωστή ιστορία με τον αυξημένο δείκτη τεστοστερόνης που βρέθηκε στον οργανισμό του και τον διετή αποκλεισμό του, ματαίωσε τη μετακόμισή του στην Παιανία.

Λίγο καιρό μετά, ο «Σπυρό» προσέφυγε στο Ανώτατο Διεθνές Αθλητικό Δικαστήριο της Λωζάννης (CAS), όπου κέρδισε μία ηθική και ουσιαστική δικαίωση, καθώς η ποινή του μειώθηκε στον ένα χρόνο. Σιγά-σιγά επέστρεψε σε υψηλά στάνταρ και ο δρόμος για το μεγαλύτερο βήμα στην καριέρα του ήταν πια… ορθάνοιχτος.

Στις 25 Ιανουαρίου 2008, ο Ολυμπιακός φαινόταν να έχει τον πρώτο λόγο για την απόκτηση του Σπυρόπουλου, ωστόσο, με μία αστραπιαία κίνηση, ο Παναθηναϊκός «έκλεψε» την υπογραφή του παίκτη, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο ως το καλοκαίρι του 2012, με απολαβές 1,8 εκατ. ευρώ και ρήτρα 6 εκατ. ευρώ! Η μεταγραφή, βεβαίως, έγινε με το… αζημίωτο, καθώς ο Πανιώνιος του Κωνσταντίνου Τσακίρη είχε πληρωθεί αδρά (2 εκατ. ευρώ).

Ο Σπυρόπουλος, λοιπόν, επιστρέφει σε λίγες ώρες ως αντίπαλος στη Νέα Σμύρνη, αφού ο όρος που του απαγόρευε να τεθεί αντιμέτωπος της πρώην ομάδας του έληξε… Μάλιστα, ο «Σπυρό» θα μπορούσε να παίξει και στο ματς του πρώτου γύρου, αλλά ένας τραυματισμός του στέρησε αυτή τη δυνατότητα…

Πάντως και στα οκτώ παιχνίδια που συναντήθηκαν οι δύο ομάδες από τη μεταγραφή του Σπυρόπουλου και μετά, ο Παναθηναϊκός μετράει μόνο νίκες! Οι έξι εξ αυτών με το ίδιο σκορ, 2-1!

Πηγή: sport-fm.gr