Εννιά μέρες απομένουν για τον μεγάλο τελικό του Conference League ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τη Φιορεντίνα· ένα ματς διαφήμιση για το ελληνικό ποδόσφαιρο με μια ελληνική ομάδα να διεκδικεί έναν ευρωπαϊκό τίτλο.

Ο αγώνας είναι σημαντικός όχι μόνο για την ιστορία των «ερυθρολεύκων» αλλά και για το ελληνικό ποδόσφαιρο, κάτι που εύλογα σημαίνει ότι θα έπρεπε η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία να στηρίξει την ελληνική ομάδα.

Την ώρα, όμως, που ο κόσμος ψάχνει εναγωνίως ένα εισιτήριο για τον ιστορικό τελικό, φαίνεται ότι 170 από αυτά μοιράστηκαν… κατά βούληση από τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ και οι σουίτες του γηπέδου, στο οποίο θα διεξαχθεί ο αγώνας, δεν διατέθηκαν -και όμως!- στον Ολυμπιακό.

Δικαίως ο Ολυμπιακός διαμαρτύρεται για την αντιμετώπιση αυτή από την ΕΠΟ και αν ο αντιπρόεδρος της ομάδας, Τ. Αγραφιώτης, δεν είχε θέσει το θέμα προς συζήτηση, θα υπήρχε… μαύρο σκοτάδι!

Φαίνεται, λοιπόν, ότι το ζήτημα με τις σουίτες το διαχειρίστηκε ο Εκτελεστικός Διευθυντής της ΕΠΟ, Ι. Φιλιππούσης, με τον Τάκη Μπαλτάκο να ισχυρίζεται ότι… εν οίδε ότι ουδέν οίδε, αν και διερωτάται κανείς πώς είναι δυνατόν ο πρόεδρος της Διοργανώτριας Αρχής να μην έχει λόγο στη διάθεση των σουιτών.

Αυτό που ανέφερε ο κ. Μπαλτάκος είναι ότι οι σουίτες διατέθηκαν προς 10.000 ευρώ η μία – ένα ποσό που φαίνεται ελάχιστο ακόμα και στα μάτια του πιο αδαή τη στιγμή που, όπως γράφτηκε, εισιτήριο πουλήθηκε στη μαύρη αγορά για 3.500 ευρώ! Πολλώ δε μάλλον, έχοντας υπόψιν και το μέγεθος του εμπορικού γεγονότος σε συνδυασμό με τη ζήτηση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τις 13 σουίτες που διατέθηκαν στην ΕΠΟ -καμία εκ των οποίων δεν διατέθηκε στον Ολυμπιακό- κάποιες κατέληξαν σε μια εταιρεία αγνώστων στοιχείων για λογαριασμό της οποίας, μάλιστα, το τίμημα το κατέβαλε τρίτο πρόσωπο.

Διέθεσε ο κ. Φιλιππούσης τις σουίτες αυτές; Και ποιος τον εξουσιοδότησε να ορίσει το τίμημα στα 10.000 ευρώ;

Τα 170 εισιτήρια που έγιναν προσκλήσεις

Μεγάλο θέμα ανέκυψε και για τα εισιτήρια που η ΕΠΟ έλαβε από την UEFA για τον τελικό του Conference League. Συγκεκριμένα, η ΕΠΟ έλαβε από την UEFA 1.500 εισιτήρια για τη διανομή των οποίων ο Φιλιππούσης «έδειξε» ως υπεύθυνη την UEFA.

Τα εισιτήρια αυτά κατανεμήθηκαν προς την ΕΠΟ για τις εσωτερικές τις ανάγκες (500 εισιτήρια) και τα υπόλοιπα πήγαν προς τη ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ ΑΕ (την ιδιοκτήτρια εταιρεία του γηπέδου), τους δήμους Αθηναίων και Νέας Φιλαδέλφειας, τις Superleague 1 και 2, την Αστυνομία και φορείς της Ελληνικής Κυβέρνησης.

Ο αριθμός, όμως, τον εισιτηρίων που διατέθηκε σε καθέναν από αυτούς τους φορείς ακούγεται ότι και πάλι αποφασίστηκε από τον κ. Φιλιππούση.

Και σε αυτή την περίπτωση ο Μπαλτάκος δήλωσε άγνοια, λέγοντας ότι ενημερώθηκε πριν από 5-6 ημέρες.

Παρέλειψε, όμως, να πει ότι ο Ολυμπιακός επισήμως και εγγράφως έχει ζητήσει από τις 10/05 να αγοράσει από την ΕΠΟ τα εισιτήρια του αγώνα, που είχε στη διάθεσή της για τον τελικό, για να καλύψει τις ανάγκες του. Και αν ακόμα η ΕΠΟ δεν μπορούσε να δώσει όλα τα εισιτήριά της στον Ολυμπιακό, θα μπορούσε σίγουρα να πάρει μεγαλύτερο αριθμό.

Εντύπωση προκαλεί ότι μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής ζήτησαν να λάβει το κάθε μέλος από 10 εισιτήρια (δηλαδή, 170 εισιτήρια συνολικά), για να τα διαθέσει όπως θέλει, όταν για ένα εισιτήριο γίνεται πόλεμος!

Εν ολίγοις, για το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός στη χώρα εδώ και χρόνια, τα εισιτήρια γίνονται… εσωτερική υπόθεση λίγων.