Άρσεναλ και Μπάγερν ήρθαν ισόπαλες 2-2 στο «Έμιρεϊτς» στον πρώτο αγώνα των δύο ομάδων για τα προημιτελικά του Champions League και έτσι τα πάντα θα κριθούν στη Γερμανία.

Η διαιτησία σήκωσε πολλή συζήτηση στην αναμέτρηση αυτή, με τους γηπεδούχους να ζητούν πέναλτι στο 95′, ωστόσο φαίνεται πως και οι Βαυαροί έχουν λόγο να διαμαρτύρονται.

Συγκεκριμένα, σε μία ανύποπτη φάση, την οποία δεν την κατάλαβε ούτε ο διαιτητής, ο Ράγια εκτέλεσε ελεύθερο με πάσα στον Γκάμπριελ, ο οποίος έπιασε για ακατανόητο λόγο την μπάλα με το χέρι εντός περιοχής, και στη συνέχεια εκτέλεσε ο ίδιος ξανά το άουτ.

Ο Τόμας Τούχελ ισχυρίστηκε πως ο διαιτητής είδε τη φάση και αποφάσισε να μη σφυρίξει το πέναλτι επειδή ήταν ένα «παιδικό λάθος». «Αυτό που μας θυμώνει πραγματικά είναι η εξήγηση στο γήπεδο. Είπε στους παίκτες μας ότι ήταν ένα παιδικό λάθος και δεν θα δώσει πέναλτι για αυτό σε έναν προημιτελικό Champions League. Είναι μια φρικτή, φρικτή εξήγηση. Λάθος παιδιού, λάθος ενηλίκου, ό,τι κι αν είναι, νιώθουμε θυμό γιατί ήταν μια τεράστια απόφαση εναντίον μας», είπε αναλυτικά ο Γερμανός προπονητής στη συνέντευξη Τύπου.