Ένα από τα πιο ιστορικά στελέχη του Ολυμπιακού για περισσότερα από 30 χρόνια, ο Μιχάλης Φωτίου, πέθανε το Σάββατο (6/4) σε ηλικία 85 ετών έπειτα από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο, βυθίζοντας στο πένθος όσους είχαν συνεργαστεί μαζί του.

Για περισσότερες από τρεις δεκαετίες ήταν στους Ερυθρόλευκους, των οποίων υπήρξε πιστός «στρατιώτης», προσφέροντας τις υπηρεσίες του από διάφορες θέσεις. Ο Φωτίου αρχικά ήταν υπεύθυνος του ποδοσφαιρικού τμήματος και στη συνέχεια διευθυντής της ΠΑΕ, έχοντας ζήσει την εποχή του Σταύρου Νταϊφά, στη συνέχεια τα πέτρινα χρόνια και μετά την αναγέννηση και την επιστροφή στους τίτλους με τον Σωκράτη Κόκκαλη.

Ο «καπετάνιος», όπως τον αποκαλούσαν οι φίλοι του, έζησα πάρα πολλά στον Ολυμπιακό, ευχάριστα και δυσάρεστα, τώρα όμως τα νέα είναι… μόνο δυσάρεστα για όσους τον γνώρισαν και συνεργάστηκαν μαζί του, αφού έφυγε από τη ζωή.

Ο Μιχάλης Φωτίου έδωσε για μήνες μάχη με τον καρκίνο αλλά δεν κατάφερε να βγει νικητής και το Σάββατο (6/4) έφυγε από τη ζωή στα 85 του χρόνια, με την κηδεία του να έχει προγραμματιστεί για τη Δευτέρα (8/4, 13:30) στον Άγιο Γεράσιμο του Σχιστού.