Έχοντας περάσει από Ρεάλ Μαδρίτης, Μάντσεστερ Σίτι και Μίλαν όντας παράλληλα μέλος της εθνικής Βραζιλίας, κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι στα 40 του χρόνια ο Ρομπίνιο θα ήταν στη φυλακή, όπου συνεχίζει να παίζει μπάλα πλέον χρησιμοποιώντας παπούτσια δανεικά από τους συγκρατούμενους.

Ο Βραζιλιάνος πρώην ποδοσφαιριστής καταδικάστηκε σε ιταλικό δικαστήριο σε φυλάκιση εννιά ετών για βιασμό και στη συνέχεια ζητήθηκε από τις Αρχές της Βραζιλίας να προχωρήσουν στη σύλληψή του, όπως και έγινε. Έτσι, οδηγήθηκε στη φυλακή Τρεμέμπε, στα 130 χιλιόμετρα από το Σάο Πάολο, για να εκτίσει την ποινή του.

Εκεί λοιπόν, όπως αναφέρει σε σχετικό κομμάτι η εφημερίδα «Folha de São Paulo», ο Ρομπίνιο πήρε μέρος σε αγώνα που έγινε σε χωμάτινο γήπεδο την Κυριακή του Πάσχα των Καθολικών, έχοντας δανειστεί παπούτσια από συγκρατούμενούς του.

Από εκεί και πέρα, η εφημερίδα τονίζει ο πρώην άσος των γηπέδων τρώει όπως οι άλλοι κρατούμενοι το μενού της φυλακής, σημειώνει πως το κελί του έχει τουαλέτα, νιπτήρα και κρεβάτι και υπογραμμίζει ότι πρόκειται για μια φυλακή από την οποία πέρασαν στο παρελθόν… εξέχουσες εγκληματικές προσωπικότητες, όπως ο Αλεσάντρε Ναρντόνι, ο Κρίστιαν Κραβίνος, ο Ζιλ Ρουγκάι και ο Λίντεμπεργκ Άλβες.

Η φυλακή, η οποία έχει χωρητικότητα 408 ατόμων, θεωρείται από τις πιο ελεγχόμενες στη Βραζιλία και ο Ρομπίνιο ελπίζει ότι τις επόμενες μέρες θα αρχίσει να δέχεται και επισκέψεις από μέλη της οικογένειάς του.