Η δεύτερη εκτός έδρας νίκη της Ντιναμό Ζάγκρεμπ επί της Χάιντουκ Σπλιτ μέσα σε λίγες μέρες, αυτή τη φορά στον ημιτελικό του κυπέλλου Κροατίας, έφερε και τρομερά επεισόδια, τα οποία είχαν ως απολογισμό τρεις τραυματίες αστυνομικούς και συλλήψεις 51 οπαδών.

Στις 30 Μαρτίου, το περασμένο Σάββατο δηλαδή, οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν στο Σπλιτ για την 28η αγωνιστική του πρωταθλήματος και η ομάδα του Ζάγκρεμπ είχε νικήσει με 1-0. Τώρα, χθες Τετάρτη (3/4), οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν ξανά στο γήπεδο της Χάιντουκ αλλά για τον ημιτελικό του κυπέλλου αυτή τη φορά.

Τελικό αποτέλεσμα; Νίκη με 1-0 για τη Ντιναμό ξανά, με αποτέλεσμα οι οπαδοί της ομάδας του Σπλιτ να είναι έξαλλοι και να επιχειρήσουν να έρθουν σε επαφή με τους αντιπάλους τους. Κάτι που δεν κατέστη εφικτό τελικά, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι η κατάσταση ηρέμησε.

Αντιθέτως, ανάμεσα στους οπαδούς της Χάιντουκ και την αστυνομία έγιναν διάφορα, με συνέπεια τρεις τραυματισμούς για τους αστυνομικούς και 51 συλλήψεις για τους χούλιγκανς. Και όσο γίνονταν όλα αυτά, φυσικά, γινόταν και το γήπεδο… καλοκαιρινό με χιλιάδες σπασμένα καθίσματα και διαλυμένα κιγκλιδώματα.