Η Μπαρτσελόνα υποδέχθηκε τη Νάπολι στη ρεβάνς του 1-1 στο Stadio Diego Armando Maradona και τη νίκησε με 3-1 χάρη σε γκολ των Φερμίν Λόπεθ, Ζοάο Κανσέλο και Λεβαντόφσκι, παίρνοντας έτσι την πρόκριση για τους προημιτελικούς του Champions League, όπου θα είναι και η Άρσεναλ που απέκλεισε στα πέναλτι (4-2) την Πόρτο μετά το 1-0 σε κανονική διάρκεια και πέναλτι.

Το 1-1 του πρώτου αγώνα άφηνε τα πάντα ανοιχτά σε ό,τι αφορά την υπόθεση-πρόκριση αλλά οι Ισπανοί φρόντισαν από νωρίς να δείξουν ότι είναι το φαβορί: 1-0 στο 15′ με πλασέ του Φερμίν Λόπεθ μετά το γύρισμα του Ραφίνια, 2-0 στο 17′ με τον Ζοάο Κανσέλο στην επαναφορά μετά το δοκάρι του Ραφίνια.

Παρ’ όλα αυτά, οι Ναπολιτάνοι κατάφεραν να αντιδράσουν και στο 30′ μείωσαν σε 2-1 με πλασέ του Ραχμάνι μετά το γύρισμα του Πολιτάνο, για να ακολουθήσει λίγα λεπτά μετά η μεγάλη ευκαιρία με την κεφαλιά του Ντι Λορέντσο που απέκρουσε εντυπωσιακά ο Τερ Στέγκεν.

Οι Ιταλοί μπήκαν στο δεύτερο ημίχρονο με στόχο την ισοφάριση που θα έστελνε το ματς στην παράταση και η αλήθεια είναι ότι είχαν κάποιες ευκαιρίες για να τα καταφέρουν, δεν το έκαναν όμως και στο 83′ η Μπαρτσελόνα σφράγισε την πρόκριση με το 3-1 από τον Λεβαντόφσκι μετά την πάσα του Σέρτζι Ρομπέρτο.

Πρόκριση στα πέναλτι για την Άρσεναλ

Στο άλλο παιχνίδι της ημέρας, η Πόρτο είχε το προβάδισμα μετά τη νίκη της με 1-0 στο πρώτο παιχνίδι, η Άρσεναλ όμως το… ακύρωσε στο 41′, όταν ο Όντεγκααρντ πέρασε ωραία την κάθετη για τον Τροσάρ που τελείωσε όπως έπρεπε τη φάση για το 1-0.

Σκορ που δεν άλλαξε ούτε στο δεύτερο ημίχρονο αλλά ούτε και στην παράταση, με αποτέλεσμα όλα να κριθούν στη διαδικασία των πέναλτι. Εκεί, οι Γουέντελ και Γκαλένο έγιναν μοιραίοι για τους Πορτογάλους, με τους Άγγλους να επικρατούν με 4-2 και να παίρνουν την πρόκριση για τους προημιτελικούς.

Η σειρά των πέναλτι…

Όντεγκααρντ: 1-0
Πέπε: 1-1
Χάβερτς: 2-1
Γουέντελ: Δοκάρι
Σάκα: 3-1
Γκρούγιτς: 3-2
Ράις: 4-2
Γκαλένο: Απέκρουσε ο Ράγια