Με το δεξί μπήκε στα play off της Stoiximan Super League η ΑΕΚ, η οποία με γκολ των Κάλενς, Πόνσε και Λιβάι Γκαρσία (2) νίκησε με 4-0 εκτός έδρας τη Λαμία, σε ένα παιχνίδι που έγινε κεκλεισμένων των θυρών με απόφαση της ΔΕΑΒ, περιμένοντας τα αποτελέσματα στα Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ – Άρης.

Από το ξεκίνημα της αναμέτρησης η Ένωση πήρε τον έλεγχο και στο 10′ είχε την πρώτη της φάση με το κακό τελείωμα του Πήλιου από καλή θέση μετά την προσπάθεια του Ελίασον, ο οποίος στο 16′ είχε την ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ με σουτ εκτός περιοχής μετά το στρώσιμο του Μάνταλου αλλά η μπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ.

Όπως και να έχει, η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα ήλεγχε την κατάσταση και ήταν συνεχώς σε θέση επίθεσης, έχοντας τη νέα της καλή ευκαιρία στο 27′ με το σουτ του Ελίασον εντός περιοχής, το οποίο πρόλαβε να κοντράρει ο Σιμόν. Λίγα λεπτά μετά και συγκεκριμένα στο 31′ ήταν η σειρά του Πόνσε να απειλήσει με την κεφαλιά -μετά το γέμισμα του Μάνταλου- που απέκρουσε ο Κοσέλεφ, με την πίεση να συνεχίζεται.

Ο δικέφαλος αετός πλησίασε ξανά στο γκολ στο 38′ με τον Αργεντίνο φορ, το σουτ του οποίου κόντραρε ο Τζανετόπουλος, μετά το γύρισμα του Πήλιου, για να έρθει τελικά το γκολ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους: Στο 45’+2′ ο Μάνταλος εκτέλεσε φάουλ, ο Πόνσε έκανε την προβολή, ο Κοσέλεφ απέκρουσε και ο Κάλενς στην επαναφορά έκανε το 0-1 από κοντά.

Το πρώτο ημίχρονο, με λίγα λόγια, πήγε καλά για την ΑΕΚ και καλό ήταν και το ξεκίνημά της στο δεύτερο, έχοντας φάση στο 48′ με το σουτ του Πινέδα που έφυγε άουτ, με τη Λαμία να προσπαθεί αλλά να μην καταφέρνει να φανεί επιθετικά. Έτσι, τα λεπτά κυλούσαν με τους Κιτρινόμαυρους να έχουν τον πλήρη έλεγχο και να ψάχνουν υπομονετικά το δεύτερο γκολ, με το οποίο θα κλείδωναν το τρίποντο.

Ένα γκολ που ήρθε, τελικά, στο 68′ με το σουτ του Πόνσε εντός περιοχής μετά το πλάγιο άουτ του Ρότα. Και από εκεί και πέρα, με το σκορ στο 0-2, τα πράγματα ήταν εξαιρετικά απλά για την Ένωση, για την οποία άρχισε και τις αλλαγές ο Αλμέιδα, βάζοντας, μεταξύ άλλων, τον Λιβάι Γκαρσία, ο οποίος ήταν ορεξάτος, όπως έδειξε στη συνέχεια.

Ο επιθετικός από το Τρινιντάντ & Τομπάγκο ήταν αυτός που έγραψε το 0-3 στο 88′ με σουτάρα εκτός περιοχής έχοντας πάρει τη μπάλα λίγο μετά το κέντρο του γηπέδου και αμέσως μετά, στο 93′, έκανε και το 0-4 με πλασέ μετά την ωραία πάσα του Λιούμπισιτς.

Λαμία (Λεωνίδας Βόκολος): Κοσέλεφ, Σιμόν, Τζανετόπουλος (87′ Γιαννούτσος), Κορνέζος, Αμαράλ, Νούνιες, Στάνκο (73′ Κοντονίκος), Τζανδάρης (58′ Τσούκαλος), Σίντκλεϊ (73′ Σαντάνα), Μάλτσι (73′ Λέικ), Σλίβκα.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Ρότα (79′ Λιούμπισιτς), Βίντα, Κάλενς, Πήλιος, Ελίασον (83′ Χατζισαφί), Γιόνσον, Σιμάνσκι, Πινέδα (83′ Σιντιμπέ), Πόνσε (83′ Αραούχο), Μάνταλος (79′ Λιβάι Γκαρσία).