Σκάνδαλο ξέσπασε στο ποδόσφαιρο της Αργεντινής και αρνητικοί πρωταγωνιστές είναι τέσσερις παίκτες της Βελέζ Σάρσφιλντ και συγκεκριμένα οι Αμπιέλ Οσόριο, Χοσέ Φλορεντίν, Μπράιαν Κουφρέ και Σεμπάστιαν Σόσα, οι οποίοι κατηγορούνται για ομαδική σεξουαλική επίθεση σε 24χρονη δημοσιογράφο.

Συγκεκριμένα, όπως κατήγγειλε η δημοσιογράφος, ο Σόσα την κάλεσε στο ξενοδοχείο μετά τον αγώνα με την Ατλέτικο Τουκουμάν και όταν πήγε στο δωμάτιό του διαπίστωσε ότι εκεί δεν ήταν μόνος αλλά με τους τρεις συμπαίκτες του.

Όπως αναφέρει στην καταγγελία της, παίκτες της Βελέζ είχαν καταναλώσει αλκοόλ και στη συνέχεια της επιτέθηκαν σεξουαλικά, με την ίδια να φεύγει από το ξενοδοχείο όταν ένιωσε λίγο καλύτερα, καλώντας ένα ταξί για να επιστρέψει στο σπίτι της, όπου επικοινώνησε με τον δικηγόρο της και υπέβαλε μήνυση κατά των τεσσάρων παικτών.

Η Πατρίσια Νέμε, δικηγόρος της 24χρονης, τόνισε στις δηλώσεις της ότι θα ζητήσει ποινή φυλάκισης 20 ετών, με τη Βελέζ Σάρσφιλντ, από την πλευρά της, να βγάζει ανακοίνωση στην οποία ανέφερε τα εξής…

«Δεδομένης της σοβαρότητας της καταγγελίας, το Διοικητικό Συμβούλιο τέθηκε αμέσως στη διάθεση του δικαστή του Τουκουμάν για να παράσχει όλες τις σχετικές πληροφορίες και στοιχεία προκειμένου να μπορέσει να συμβάλει στην έρευνα και την διαλεύκανση του θέματος, αλλά και την απόδοση ευθυνών. Ομοίως, στο πλαίσιο του πρωτοκόλλου δράσης του συλλόγου σε περιπτώσεις βίας λόγω φύλου, αποφασίσθηκε προληπτικά ο αποκλεισμός των τεσσάρων ποδοσφαιριστών από τις δραστηριότητες της ομάδας».