Αποφασισμένη να προχωρήσει σε μια κίνηση που θα αλλάξει τα δεδομένα στο ποδόσφαιρο είναι η Μπαρτσελόνα, η οποία σκέφτεται πολύ σοβαρά πλέον το ενδεχόμενο να φτιάχνει μόνη της τις φανέλες της, γεγονός που θα φέρει και πολλά περισσότερα έσοδα στο ταμείο της από τις πωλήσεις τους.

Από το 1998 η Nike είναι η εταιρεία που ντύνει την ισπανική ομάδα, με τις δύο πλευρές θα πρέπει τώρα να συζητήσουν για την ανανέωση της συνεργασίας τους. Η πρόταση των 85 εκατ. ευρώ ετησίως, όμως, δεν ικανοποιεί τη Μπάρτσα, όπως δεν την ικανοποιεί και η πρόταση της Puma, η οποία είναι στα 100 εκατ. ευρώ ετησίως.

Έτσι, ο πρόεδρος Τζοάν Λαπόρτα είναι έτοιμος να βάλει μπρος για την υλοποίηση μιας σκέψης που έχει εδώ και χρόνια: Να παράγει το ίδιο το κλαμπ τις φανέλες της ομάδας αλλά και όλα τα μη αθλητικά ρούχα. Κάτι τέτοιο, φυσικά, δεν είναι εύκολο να συμβεί, δεν είναι και απίθανο όμως και οι Καταλανοί, όπως αναφέρει σε σχετικό ρεπορτάζ η εφημερίδα Sport, το σκέφτονται πιο σοβαρά από ποτέ.

Περισσότερα θα γίνουν γνωστά τις προσεχείς ημέρες, όταν και έχει προγραμματιστεί ραντεβού της διοίκησης της Μπαρτσελόνα με τη Nike, με τους ανθρώπους του κλαμπ να σκέφτονται το εξής: Αν φτιάχνουν μόνοι τους τις φανέλες, τα έσοδα θα είναι πολύ περισσότερα αφού όλα θα πάνε στο ταμείο, σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει τώρα καθώς οι ομάδες παίρνουν ένα στάνταρντ ποσό από τις εταιρείες για τις πωλήσεις της φανέλας, με τις εταιρείες να παίρνουν το (συντριπτικά) μεγαλύτερο ποσοστό επί των πωλήσεων.