Ο Γιάννης Βρούτσης αναφέρθηκε, σε δηλώσεις του σε τηλεοπτική εκπομπή, στην τιμωρία της έδρας που επιβλήθηκε στον ΠΑΟΚ μετά τον αγώνα με τον Ολυμπιακό, με την ΠΑΕ να μην αφήνει ασχολίαστα τα όσα είπε.

Ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού μίλησε το πρωί του Σαββάτου (24/2) στην εκπομπή «Στούντιο με Θέα» του ΑΝΤ1 και αναφέρθηκε στα μέτρα κατά της βίας που τίθενται πλέον σε εφαρμογή, λέγοντας πως υπάρχουν τέσσερις βασικές Αρχές στο νέο νόμο, τονίζοντας ότι ήδη υπήρξε εφαρμογή αυτού μετά τη ρίψη τριών κροτίδων σε αγώνα.

Ο αγώνας στον οποίο αναφέρθηκε ο Βρούτσης ήταν το ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός με την τιμωρία μιας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών που επιβλήθηκε στον δικέφαλο του βορρά, με την ΠΑΕ να κάνει το ακόλουθο σχόλιο για όσα είπε ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού.

«Με σημερινές του δηλώσεις ο κύριος Βρούτσης συνεχίζει εμμονικά να προκαλεί την νοημοσύνη μας. Μίλησε για κροτίδες που έπεσαν στον αγωνιστικό χώρο, ενώ οι εκθέσεις αναφέρονται σε άναμμα – πυροδότηση και όχι σε ρίψη.

Ίσως θεωρεί αξιόπιστη την μαρτυρία ενός οπαδού αντίπαλης ομάδας, καταργώντας τις εκθέσεις της αστυνομίας και του παρατηρητή.

Η προκατάληψη και η εμπάθεια του έγινε ακόμα πιο ξεκάθαρη, όταν αναφέρθηκε επιλεκτικά σε θύματα οπαδικής βίας, «ξεχνώντας» τον Νάσο Κωνσταντίνου.

Θα τον συμβουλεύαμε να μην υπακούει τυφλά τις «συμβουλές» του Βαγγέλη Μπραουδάκη, εκτός αν στόχος του είναι να ξεπεράσει τον προκάτοχο του, που δικαιωματικά κατέκτησε τον τίτλο του πιο ανίκανου υπουργού όλων των εποχών».