Ο Ολυμπιακός κατέκτησε το κύπελλο Ελλάδας στον τελικό κόντρα στον Παναθηναϊκό και πανηγύρισε την κατάκτηση του 7ου συνεχόμενου τίτλου, σε όλες τις διοργανώσεις, μετά την επιστροφή του Γιώργου Μπαρτζώκα, ο οποίος αναφέρθηκε σε αυτό, στο «μέχρι τέλους» που το χαρακτήρισε συνολική φιλοσοφία και στη σεμνότητα ακόμη και όταν η ομάδα δίνει ηχηρές απαντήσεις.

Ο προπονητής των Ερυθρόλευκων μίλησε στην κάμερα της ΚΑΕ μετά τη λήξη του τελικού και την απονομή του τροπαίου, ξεκινώντας από τους 7 συνεχόμενους τίτλους εντός συνόρων.

«Θα έλεγα ότι είναι αξιοσημείωτο ρεκόρ, σημαντικό για εμένα και τους συνάδελφους προπονητές που ήρθαμε πριν από 4 και κάτι χρόνια στον Ολυμπιακό, στη δεύτερη θητεία μου. Γύρισα με την προοπτική να κάνουμε ό,τι καλύτερο για την ομάδα μας, να πάρουμε όσους περισσότερους τίτλους μπορούμε. Έχουμε πάρει 7 στους 7 που διεκδικήσαμε εδώ. Πήγαμε στο Final 4 που χάσαμε στο τελευταίο σουτ, σε έναν ημιτελικό και σε έναν τελικό», είπε αρχικά ο Μπαρτζώκας και συνέχισε.

«Δεν μπορώ παρά να είμαι ευχαριστημένος για την προσπάθεια όλου του οργανισμού του Ολυμπιακού. Είναι ένας οργανισμός που αυτή τη στιγμή αποπνέει υγεία, είμαστε σεμνοί σε ό,τι κάνουμε, δεν λέμε μεγάλα λόγια. Το μόνο που κάνουμε είναι να προσπαθούμε κάθε μέρα να δουλεύουμε όσο περισσότερο μπορούμε και τελικά είμαι χαρούμενος, εγώ και οι συνεργάτες μου, που συνδυάστηκε αυτή η επάνοδός μας στην ομάδα με αυτό το ρεκόρ που λέτε».

Ολοκληρώνοντας, ο προπονητής του Ολυμπιακού είπε πως «το μέχρι τέλους νομίζω είναι μία συνολική φιλοσοφία. Ότι πιστεύουμε στις αξίες του συλλόγου μας, πιστεύουμε στις αρχές μας, δουλεύουμε κάθε μέρα, προσπαθούμε να είμαστε όσο πιο σεμνοί γίνεται, ακόμη και στις στιγμές όπως τώρα που μπορούμε να δίνουμε κάποιες ηχηρές απαντήσεις, σεβόμενοι πάντα τον αντίπαλο, μιλώντας στους παίκτες μας μόνο για μπάσκετ, αφήνοντας έξω οτιδήποτε άλλο μπορεί να είναι μακριά από το μπάσκετ».