Ο Παναθηναϊκός υποδέχθηκε τη Λαμία για την 23η αγωνιστική της Stoiximan Super League με στόχο τη νίκη που θα τον ανέβαζε στην κορυφή της βαθμολογίας εν αναμονή του ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός αλλά τελικά έμεινε στο 2-2, αν και οι φιλοξενούμενοι έπαιζαν με 10 παίκτες από το 37′, χάνοντας δύο πολύτιμους βαθμούς.

Με ψυχολογία στα ύψη μετά την εκτός έδρας νίκη επί του ΠΑΟΚ στον πρώτο ημιτελικό του κυπέλλου, οι Πράσινοι μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι με στόχο το γρήγορο γκολ και το άγγιξαν στο 8ο λεπτό με το σουτ του Σπόραρ, εντός περιοχής, το οποίο πήγε στο οριζόντιο δοκάρι. Αυτή ήταν η πρώτη ευκαιρία για την ομάδα του Φατίχ Τερίμ, ο οποίος κλήθηκε να κάνει δύο αναγκαστικές αλλαγές στη συνέχεια…

Στο 14′ ο τραυματίας Βέρμπιτς άφησε τη θέση του στον Αϊτόρ και στο 23′ έφυγε και ο Χουάνκαρ με πρόβλημα τραυματισμού, αφήνοντας τη θέση του στον Μλαντένοβιτς. Το παιχνίδι, με λίγα λόγια, δεν πήγαινε και τόσο καλά για τους γηπεδούχους που είχαν ευκαιρία και στο 29′ με την άστοχη δυνατή κεφαλιά του Ακαϊντίν μετά την εκτέλεση φάουλ του Μπερνάρ, για να έρθουν στη συνέχεια τα πολύ δύσκολα για τη Λαμία.

Στο 39′ η ομάδα του Λεωνίδα Βόκολου έμεινε με 10 παίκτες λόγω της αποβολής του Μαρτίνεθ για το σκληρό φάουλ στον Ακαϊντίν και όλοι περίμεναν ότι αυτό θα το πλήρωνε αλλά τελικά στο 45’+1’… σκόραρε! Ο Καρλίτος ήταν αυτός που με ωραία ατομική ενέργεια έκανε το 0-1 και πάγωσε τη Λεωφόρο, η οποία όμως… ξαναπήρε φωτιά αμέσως μετά.

Στο 45’+3′ ο Μαντσίνι μπήκε στην περιοχή από αριστερά και «έσπασε» για τον Μπερνάρ, ο οποίος με δυνατό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-1.

Ο τρόπος με τον οποίο έκλεισε το πρώτο ημίχρονο, με ισοφάριση δηλαδή, έδινε ψυχολογική ώθηση στον Παναθηναϊκό για τη συνέχεια του παιχνιδιού και στο 59′ όλοι πίστεψαν, με δεδομένο και το αριθμητικό μειονέκτημα των φιλοξενούμενων, ότι η νίκη θα έρθει για την ομάδα του Τερίμ καθώς ο Γερεμέγεφ με πλασέ μετά το γύρισμα του Βαγιαννίδη από δεξιά έγραψε το 2-1.

Οι φιλοξενούμενοι, όμως, δεν τα παράτησαν και δικαιώθηκαν στο 68′, όταν ο Τσιλούλης με κεφαλιά έκανε το 2-2, επαναφέροντας τον προβληματισμό στις τάξεις των Πράσινων. Οι οποίοι, πάντως, θα μπορούσαν λίγα λεπτά μετά, στο 73′ συγκεκριμένα, να πάρουν ξανά το προβάδισμα αλλά ο Κοσέλεφ απέκρουσε το δυνατό σουτ του Μπερνάρ.

Οι γηπεδούχοι έβλεπαν τα λεπτά να περνάνε και προσπαθούσαν να βρουν τον τρόπο για να πετύχουν το τρίτο γκολ, στο 79′ όμως λίγο έλειψε να το δεχθούν αλλά η μπάλα έφυγε άουτ μετά το πλασέ του Τσιλούλη που έφυγε στην αντεπίθεση και βγήκε απέναντι από τον Ντραγκόφσκι.

Αυτή ήταν η μεγάλη ευκαιρία της Λαμίας για να πάρει ακόμη και τη νίκη αλλά χάθηκε και στις καθυστερήσεις είχε δύο πολύ μεγάλες ευκαιρίες ο Παναθηναϊκός για το 3ο γκολ και τη νίκη. Ο Τζανετόπουλος, όμως, στο 94′ έδιωξε πάνω στη γραμμή μετά το πλασέ του Σπόραρ ενώ στο 95′ το ωραίο μακρινό σουτ του Κώτσιρα σταμάτησε στο δοκάρι!

Παναθηναϊκός (Φατίχ Τερίμ): Ντραγκόφσκι, Βαγιαννίδης (78’ Κώτσιρας), Ακαϊντίν, Ούγκο, Χουάνκαρ (23’ Μλαντένοβιτς), Ρουμπέν, Βιλένα (46’ Γερεμέγεφ), Μαντσίνι (78’ Λημνιός), Μπερνάρ, Βέρμπιτς (14’ Αϊτόρ), Σπόραρ.

Λαμία (Λεωνίδας Βόκολος): Κοσέλεφ, Σιμόν, Τζανετόπουλος, Κ. Παπαδόπουλος, Σίντκλεϊ, Τζανδάρης, Νούνιες (68’ Τόσιτς), Σλίβκα (82’ Μάλτσι), Τσιλούλης (82’ Στάνκο), Μαρτίνεθ, Καρλίτος (57’ Κορνέζος).