Σε μια καταγγελία που θα συζητηθεί προχώρησε ο Ιωνικός με τους «κυανόλευκους» να αναφέρουν με επίσημη ανακοίνωση πως ο ποδοσφαιριστής τους Αμπιόλα Ντάουντα δέχτηκε ρατσιστική επίθεση από παίκτη της Καλαμάτας στον αγώνα με τη «Μαύρη Θύελλα».

«Κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου είχαμε ένα κόρνερ και καθώς πήγαινα να πασάρω ο Αλεχάντρο Αρίμπας με αποκάλεσε “Nigga” (νέγρο) χωρίς λόγο. Παίζω στην Ελλάδα εδώ και 7 χρόνια κι ο κόσμος ξέρει ότι δεν προκάλεσα μπελάδες σε οποιοδήποτε σύλλογο κι αν έπαιξα, οπότε δεν θα έλεγα ποτέ κάτι το οποίο δεν είναι αληθές.

Με αποκάλεσε “νέγρο”, αυτό σημαίνει το Nigga και αντέδρασα γιατί ήθελα να τον ρωτήσω τον λόγο που με αποκαλεί έτσι. Μετά, ο διαιτητής μού έδωσε κίτρινη κάρτα κι αφού του είπα πώς με αποκάλεσε ο Αρίμπας δεν άκουσε ή δεν πήρε στα σοβαρά τι συνέβη όπως έκανα εγώ».

Έχεις βιώσει κάτι αντίστοιχο όσα χρόνια παίζεις μπάλα;

«Ναι, πριν μερικά χρόνια σε ένα ντέρμπι του Ερυθρού Αστέρα κόντρα στην Παρτιζάν, αλλά από τους φιλάθλους στο γήπεδο».

Σου έχουν μιλήσει άλλοι συνάδελφοί σου για αντίστοιχα περιστατικά;

«Ναι, ξέρω λίγους ανθρώπους που έχουν βιώσει κάτι αντίστοιχο. Μπορώ, επίσης, να σας επιβεβαιώσω ότι ένας παίκτης από τη Νιγηρία που αγωνίζεται στον Διαγόρα μου είπε χθες ότι έτυχε αντίστοιχης συμπεριφοράς από τους οπαδούς της Καλαμάτας. Μπορώ να σου στείλω και το μήνυμά του ως απόδειξη».

Από την Καλαμάτα έβγαλαν μια ανακοίνωση και λένε ότι θα διερευνήσουν το συμβάν, εφόσον αυτό συνέβη.

«Γνωρίζουν ήδη τι συνέβη γιατί ο παίκτης της Καλαμάτας με τον αριθμό 22 τους επιβεβαίωσε το συμβάν λέγοντάς μου ότι “άκουσε τον Αρίμπας να με αποκαλεί Nigga” και με παρακάλεσε να το αφήσω να περάσει. Αν λοιπόν το αρνούνται ή το αμφισβητούν, γιατί μου είπαν ότι στο ημίχρονο ότι θα απευθυνθούν στον παίκτη; Απλώς προσπαθούν να καλύψουν αυτή τη μ@λ@κι@. Δεν θα αντιδρούσα ποτέ έτσι, αν δεν υπήρχε κάτι σοβαρό, γιατί φέρομαι καλά σε αυτή τη χώρα εδώ κι 7 χρόνια, ώστε να βγάλω αυτό το πράγμα από το μυαλό μου τόσο εύκολα.

Πρόκειται για μια απαράδεκτη πράξη από τον Αλεχάντρο Αρίμπας και την Καλαμάτα και είναι πολύ ατυχές ή μάλλον αηδιαστικό που η Super League 2 δεν έκανε τίποτα γι’ αυτό. Είναι κρίμα για την Ελλάδα να βιώνει τέτοια πράγματα και το ότι γνωρίζουν από ποιον προέρχεται και δεν τον τιμωρούν το κάνει ακόμα χειρότερο. Δεν επιτρέπεται να το αφήσουν ατιμώρητο το περιστατικό αυτό».

Φαντάζομαι ότι οι συμπαίκτες σου είναι δίπλα σου.

«Ναι, ο σύλλογος φροντίζει να είμαι καλά, όλοι με υποστηρίζουν γι’ αυτό που συνέβη χθες».

Θα ήθελες να στείλεις ένα μήνυμα;

«Φυσικά. Το μήνυμά μου είναι πως ο ρατσισμός δεν είναι ανεκτός στο ποδόσφαιρο. Όπως συμβαίνει στα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, τα οποία μάχονται κατά του ρατσισμού, έτσι πρέπει να συμβαίνει και στην Ελλάδα. Θέλω να πω σε όλους όσοι έχουν έρθει αντιμέτωποι με τέτοια περιστατικά να βγουν και να τα καταγγείλουν. Να μιλήσουν γι’ αυτό».

Πηγή: gazzetta