Έπειτα από 14 χρόνια στα οποία δούλεψε ως ομοσπονδιακός τεχνικός, αρχικά στην Εθνική Ελλάδας και στη συνέχεια σε αυτή της Πορτογαλίας με την οποία κατέκτησε και το Euro 2016, ο Φερνάντο Σάντος επιστρέφει σε σύλλογο και συγκεκριμένα στη Μπεσίκτας, η οποία ανακοίνωσε και επισήμως την πρόσληψή του.

Ήταν το 2010 όταν ο Πορτογάλος προπονητής αποχωρούσε από τον ΠΑΟΚ και αναλάμβανε την Εθνική Ελλάδας, στην οποία παρέμεινε τέσσερα χρόνια. Το 2014 ο Σάντος, ο οποίος είχε έρθει για πρώτη φορά στην Ελλάδα το 2001 για την ΑΕΚ, ομάδα στην οποία δούλεψε και δεύτερη φορά στη συνέχεια, ανέλαβε το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του και το 2023 ανέλαβε την Πολωνία, στην οποία όμως δεν έμεινε πολύ.

Όπως και να έχει, το να δουλεύει καθημερινά σε έναν σύλλογο του έλειψε, οπότε αποφάσισε να αποδεχθεί την πρόταση της Μπεσίκτας. Για τον πάγκο της τουρκικής ομάδας ακουγόταν το όνομα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς αλλά τελικά επέλεξε τον Σάντος, ο οποίος θα αναλάβει να τη βάλει σιγά-σιγά στο σωστό δρόμο αφού έχει μείνει στο -18 από την κορυφή στο πρωτάθλημα (είναι στην 6η θέση) και παράλληλα αποκλείστηκε στο Europa Conference League.