Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την ΑΕΚ για τη 17η αγωνιστική της Stoiximan Super League με μοναδικό στόχο τη νίκη ώστε να μη χάσει άλλο έδαφος στη μάχη του τίτλου και οι Κώστας Φορτούνης και Γιουσέφ Ελ Αραμπί μίλησαν στους συμπαίκτες τους σε μια προσπάθεια να αλλάξει το κλίμα μετά την ήττα από τη Λαμία.

Οι Ερυθρόλευκοι μπήκαν με τον χειρότερο τρόπο στο 2024 αφού η ήττα στο «Αθανάσιος Διάκος» τους άφησε στο -6 από την κορυφή, πράγμα που σημαίνει ότι δεν υπάρχει περιθώριο για νέα απώλεια βαθμών. Το ντέρμπι με την Ένωση, επομένως, είναι κάτι σαν «τελικός» για τους Πειραιώτες ώστε να πάρουν ξανά τα πάνω τους και οι Φορτούνης και Ελ Αραμπί επιχείρησαν να «ξυπνήσουν» τους συμπαίκτες τους με όσα τους είπαν μετά την τελευταία προπόνηση.

«Εγώ πρώτος δεν ήμουν καλός με τη Λαμία. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Όταν είμαστε στο γήπεδο, πρέπει να τα δίνουμε όλα. Είμαστε καλή ομάδα, έχουμε ποιότητα, έχουμε δουλέψει πολύ και τώρα πρέπει να αντιδράσουμε. Δεν έχουμε περιθώρια για λάθη. Εχουμε ευθύνη απέναντι στην ομάδα, στον κόσμο και τους εαυτούς μας να νικάμε από εδώ και πέρα. Να παλεύουμε», ήταν τα λόγια του Έλληνα άσου, ενώ ο Μαροκινός φορ είπε, μεταξύ άλλων, τα εξής…

«Παιδιά, πρέπει να ξυπνήσουμε. Εχουμε ένα ντέρμπι αύριο (σ.σ. σήμερα). Είναι ώρα όλοι να μιλήσουμε με τους εαυτούς μας και να αποφασίσουμε τι θέλουμε. Είμαστε όλοι μεγάλα παιδιά και πρέπει να αναλάβουμε τις ευθύνες μας. Πρέπει να αντιδράσουμε.

Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι 100%, γιατί δεν έχουμε τον κόσμο μας να μας σπρώξει. Η ΑΕΚ είναι καλή ομάδα, αθλητική, με πολλές φυσικές δυνάμεις. Εμείς όμως έχουμε ποιότητα. Είστε όλοι καλοί παίκτες. Δεν πρέπει να περιμένουμε μόνο τον Φορτούνη και τον Ποντένσε να κάνουν κάποιο μαγικό. Παλεύουμε, νικάμε και πάμε για πρωτάθλημα, αλλιώς μετά θα είναι δύσκολο».