Ο Σουάνης μιλώντας στον «Sentra 103,3» αρχικά αναφέρθηκε στην εντυπωσιακή πορεία της Ξάνθης, την οποία και χαρακτήρισε αναμενόμενη, ενώ στάθηκε και στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό λέγοντας πως ποτέ του δεν άκουσε ρατσιστικά συνθήματα κατά του Σισέ. Αναλυτικά ο Σουάνης τόνισε:

Για το παιχνίδι με τον Πανιώνιο: «Πήγε όπως ακριβώς το σχεδιάσαμε. Θέλαμε να βάλουμε ένα γρήγορο γκολ, ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε το παιχνίδι μας στις αντεπιθέσεις και να κρατήσουμε τον Πανιώνιο μακριά από την εστία μας. Έγινε πολύ γρήγορα αυτό και είναι σημαντικό όταν κάνεις σχέδια για ένα παιχνίδι να μην τα πετάς, όπως το κάναμε στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό.
Ξέραμε ότι έπρεπε να εκμεταλλευτούμε τις αντεπιθέσεις, είχαμε δει κάποια πράγματα στο βίντεο, είχε γίνει η ανάλυση από τον προπονητή και γνωρίζαμε τι έπρεπε να κάνουμε. Προσπαθήσαμε να τους φέρουμε κοντά στην άμυνα μας, δίχως να απειληθούμε και να εκμεταλλευτούμε τους χώρους που θα δημιουργηθούν. Αυτό το πετύχαμε και στο πρώτο και στο δεύτερο γκολ αλλά και στο δεύτερο ημίχρονο δημιουργήσαμε και άλλες ευκαιρίες».

Για το άσχημο ξεκίνημα:
«Στην Ελλάδα συνηθίζουμε να βγάζουμε γρήγορα συμπεράσματα και να μην αφήνουμε μια ομάδα να δείξει την πραγματική της εικόνα μέσα στο γήπεδο. Αυτή την στιγμή εμείς είμαστε χαρούμενοι γιατί έχουμε μαζέψει πολλούς βαθμούς τον τελευταίο ενάμιση μήνα και έχουμε ξεφύγει λίγο από την επικίνδυνη ζώνη. Βέβαια δεν εφησυχάζουμε, κοιτάμε το κάθε ματς ξεχωριστά και από εκεί και πέρα ότι έρθει, καλώς ας έρθει».

Για τις αλλαγές προπονητών και κατά πόσο αυτές επηρέασαν: «Σίγουρα οι αλλαγές προπονητών επηρέασαν την ομάδα στην αρχή για να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο, αλλά τώρα που παίρνουμε τα αποτελέσματα παίζουμε και καλό ποδόσφαιρο. Πιστεύω ήταν θέμα χρόνου και η ομάδα πλέον ξέρει τι ζητά μέσα στο γήπεδο, ο καθένας έχει τους ρόλους του και έτσι βγαίνουν αυτά μέσα στο γήπεδο».

Για τον Πανιώνιο: «Βρίσκονται σε μια πολύ δύσκολη θέση, αλλά καλώς ή κακώς το πρωτάθλημα είναι έτσι που δεν μπορούμε να κοιτάμε τον αντίπαλο μετά το παιχνίδι που έχουμε παίξει. Εμείς ήδη σκεφτόμαστε το ματς με τον Εργοτέλη, ώστε να κάνουμε ένα ακόμη καλό παιχνίδι».

Για το αν είναι ευχαριστημένοι από το ποδόσφαιρο που παίζεται: «Σε αρκετά παιχνίδια παίζεται υψηλού επιπέδου ποδόσφαιρο. Σίγουρα στην αρχή του πρωταθλήματος οι ομάδες ξεκινάνε σφιχτά ώστε να δουν και τους αντιπάλους σε τι κατάσταση βρίσκονται και δεν μπαίνουν πολλά γκολ, γιατί για το αποτέλεσμα θυσιάζεις τα πάντα. Τώρα όμως έχει στρώσει το πρωτάθλημα υπάρχουν ομάδες που προσπαθούν να παίξουν καλό ποδόσφαιρο, έχουμε ποιοτικούς παίκτες στο ελληνικό πρωτάθλημα και όποιος πηγαίνει να παρακολουθήσει ένα παιχνίδι το ευχαριστιέται».

Για το πρωτάθλημα:
«Οι πέντε πόντοι που έχει ο Ολυμπιακός δεν ξέρω αν καλύπτονται, ειδικά με το παιχνίδι που έχει κιόλας στο Καραϊσκάκη με τον Παναθηναϊκό, γιατί φέτος έχει δείξει ότι δεν χάνει πόντους με τις μικρομεσαίες ομάδες. Για το ποιος θα παλέψει για την παραμονή; Η Λάρισα είναι στην πιο δύσκολη θέση, άλλα θα πάει μέχρι τελευταία αγωνιστική γιατί και ο Πανιώνιος και ο Ηρακλής και η Τρίπολη είναι σε δύσκολη θέση, αλλά ακόμα και εμείς δεν έχουμε πάρει τους βαθμούς που θα θέλαμε να πάρουμε, ώστε να σωθούμε. Δεν έχει κριθεί τίποτα ακόμη».

Για το παιχνίδι με τον Εργοτέλη: «Το θέλουμε κι εμείς να κερδίσουμε τον Εργοτέλη να φτάσουμε τους 27 βαθμούς και με δυο νίκες μετά να είμαστε πολύ κοντά ώστε να μην μιλάμε για την σωτηρία μας. Πρέπει να το δουλέψουμε αυτό ώστε να τα καταφέρουμε την Κυριακή για να είμαστε πιο άνετοι μετά».

Για τον κόσμο: «Δεν πηγαίνει πολύς κόσμος στα γήπεδα. Εμείς έχουμε ένα πυρήνα 2000 φιλάθλων που έρχονται συνέχεια στο γήπεδο, είτε πηγαίνει καλά η ομάδα, είτε όχι. Αυτοί είναι οι υγιείς φίλαθλοι, που αγαπάνε την ομάδα. Είμαι ευχαριστημένος και στην πόλη και με τον κόσμο. Εντάξει ο κόσμος γνωρίζουμε πως είναι, όταν πηγαίνεις καλά είναι πιο ζεστός, ενώ όταν βρίσκεσαι στις χαμηλές θέσεις είναι λίγο καχύποπτοι. Εδώ στην Ξάνθη είναι πιο οικογενειακό το κλίμα δεν υπάρχει αυτή η απροσωπία που υπάρχει στις μεγάλες πόλεις».

Για τα συνθήματα στον Σισέ: «Στην πόλη άκουσα πολλές συζητήσεις και είχαν ξαφνιαστεί όλοι με την μερίδα του Τύπου που γράψανε για ρατσιστικά συνθήματα. Εγώ θυμάμαι μετά από μια αντίδραση του Σισέ προς τον κόσμο ένα παρατεταμένο γιουχάισμα όταν έπαιρνε την μπάλα. Δεν άκουσα ένα ρατσιστικό σύνθημα για 90 λεπτά που λέγανε. Δεν ξέρω. Πάντως οι φίλαθλοι μας δεν έχουν δείξει τέτοιου είδους συμπεριφορά».

Πηγή: gazzetta.gr