Οι Μιλγουόκι Μπακς έχασαν και πάλι από τους Ιντιάνα Πέισερς αυτή τη φορά στο «Gainsbridge Fieldhouse» με 142-130 και παρά την προσπάθεια που κατέβαλε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ηττήθηκαν για τέταρτη φορά σε πέντε συναντήσεις από τη συγκεκριμένη ομάδα. Πλέον, τα «ελάφια» έχουν ρεκόρ 24-10 στο NBA. Ο «Greek Freak», όμως, νιώθει πως υπάρχουν μαθήματα που μπορεί να μάθει η ομάδα του.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο «γέμισε» το φύλλο της στατιστικής του. Σημείωσε 26 πόντους σε σχεδόν 36 λεπτά συμμετοχής (8/13 σουτ εντός πεδιάς, 1/2 τρίποντα, 9/13 ελεύθερες βολές), μάζεψε 11 ριμπάουντ, μοίρασε οκτώ ασίστ, ενώ είχε δύο κλεψίματα κι ένα κόψιμο. Η ομάδα του επιθετικά ήταν εκεί αν και με σκαμπανεβάσματα. Ο Κρις Μίντλετον έβαλε 19 πόντους, ο Μπρουκ Λόπεζ 16, ο Ντέιμαν Λίλαρντ πρόσθεσε 23 και ο Μπότσαμπ 12.

Οι Μπακς, όμως, ήταν απογοητευτικοί. «Δεν μπορείς να επιτρέπεις να σου βάζουν 140 πόντους κι εσύ να ψάχνεις να βάλεις 142. Δεν μπορεί να συμβαίνει σταθερά αυτό το πράγμα», είπε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, που έβγαλε το καπέλο στους Πέισερς για το πόσο αποφασισμένοι εμφανίστηκαν στο παρκέ. Ο αστέρας τους Τάιριζ Χάλιμπερτον έβαλε 31 πόντους, ενώ είχαν άλλους πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων.

«Το τέλος του κόσμου και οι “τρελίτσες”»

Μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά το τέλος του ματς κι ενώ έτρωγε, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είπε: «Πρέπει να αποδεχθούμε ότι υπάρχει εκεί έξω μια ομάδα που μπορεί να μας νικήσει τέσσερις φορές. Θα πρέπει να γίνουμε καλύτεροι κι αυτό αρχίζει από εμένα. Εγώ πρέπει να γίνω καλύτερος. Κι αυτό είναι κάτι που πρέπει να σκεφτεί ο καθένας μας. Όταν έρθει η διακοπή για το All-Star Game και βρίσκεσαι σε μια παραλία θα πρέπει να το σκέφτεσαι, όταν είσαι στο κρεβάτι θα πρέπει να το σκέφτεσαι. Ακόμη κι όταν ετοιμάζεσαι για “τρελίτσες” θα πρέπει να το σκέφτεσαι».

«Ξέρω πως μοιάζει με το τέλος του κόσμου, αλλά δεν είναι το τέλος του κόσμου», επεσήμανε και επανέλαβε πως αν η ομάδα ενωθεί τότε θα πετύχει τον στόχο της που δεν είναι άλλος από το να διεκδικήσει το πρωτάθλημα.

Επόμενος αντίπαλος των Μπακς είναι οι Σπερς στο Σαν Αντόνιο τα ξημερώματα της Παρασκευής (5/1 στις 02:30), όπου ίσως για πρώτη φορά αναμετρηθούν ο Γιάννης Αντετοκούνμπο με το νέο «φαινόμενο» του NBA, τον Βίκτορ Γουεμπανγιάμα.