Η ρατσιστική επίθεση οπαδού στον διαιτητή Ζόζεφ Μπισάνγκ στον αγώνα με τη Βαλένθια δεν θα φέρει τελικά τιμωρία του Ολυμπιακού από τη Euroleague και ο λόγος είναι τα αντανακλαστικά που έδειξε η ΚΑΕ εντοπίζοντας άμεσα τον οπαδό, τον οποίο τιμώρησε με αποκλεισμό για πάντα από το γήπεδο.

Ήταν ένα σκηνικό που δεν άρεσε σε κανέναν, όπως έδειξε και η κοινή ανακοίνωση των παικτών, των προπονητών και των διαιτητών της διοργάνωσης. Ένα σκηνικό που είχε ως αποτέλεσμα να επέμβει άμεσα η Euroleague και να τιμωρήσει και αυτή τον οπαδό με δια βίου αποκλεισμό από όλα τα γήπεδα της διοργάνωσης και εκδηλώσεις που σχετίζονται με αυτή.

Το μόνο που απέμενε, επομένως, ήταν να ξεκαθαρίσει αν θα υπάρξει τιμωρία και για τον Ολυμπιακό και ξεκάθαρισε: Δεν θα υπάρξει, δεν θα ανοίξει πειθαρχική διαδικασία εναντίον του. Μια απόφαση που πήραν στη Euroleague έπειτα από τα αντανακλαστικά που έδειξαν στην ερυθρόλευκη ΚΑΕ.

Οι Πειραιώτες εντόπισαν άμεσα τον οπαδό που είπε ό,τι είπε στον διαιτητή και τον τιμώρησαν με αποκλεισμό για πάντα από το γήπεδο, γεγονός που εκτίμησαν στη Λίγκα, με αποτέλεσμα να αποφασίσουν ότι δεν υπάρχει λόγος τιμωρίας για τον σύλλογο.