Η ρατσιστική επίθεση οπαδού του Ολυμπιακού στον διαιτητή Τζόσεφ Μπισάνγκ στον αγώνα με τη Βαλένθια έχει γίνει μεγάλο θέμα στη Euroleague, η οποία αποφάσισε τώρα τον δια βίου αποκλεισμό του από όλα τα παιχνίδια και όλες τις εκδηλώσεις της διοργάνωσης.

Τα όσα έγιναν στο ΣΕΦ δεν άρεσαν σε κανέναν, με την ερυθρόλευκη ΚΑΕ να αντιδρά άμεσα, να εντοπίζει τον οπαδό και να τον τιμωρεί με αποκλεισμό από το γήπεδο. Μια αντίδραση που άρεσε πολύ στους παίκτες, τους διαιτητές και τους προπονητές της Euroleague, όπως έδειξαν με την ανακοίνωσή τους.

Το θέμα, όμως, δεν έληξε εκεί, αφού τώρα ήταν η σειρά της Λίγκας να ανακοινώσει την απόφασή της. Και η απόφαση που πήρε για τον συγκεκριμένο οπαδό του Ολυμπιακού είναι η εξής: Αποκλεισμός από όλα τα παιχνίδια της διοργάνωσης σε οποιοδήποτε γήπεδο και απαγόρευση εισόδου, επίσης, σε οποιαδήποτε εκδήλωση θα σχετίζεται με τη διοργάνωση.

Μια ποινή που δείχνει ότι στη Euroleague δεν κάνουν καμία… έκπτωση όταν το θέμα αφορά τον ρατσισμό και άπαντες εύχονται να μην επαναληφθεί κάτι τέτοιο σε κανένα γήπεδο.