Η Παρί Σεν Ζερμέν και η Πόρτο είναι οι δύο τελευταίες ομάδες που έκλεισαν θέση για τους «16» του Champions League, με τους Γάλλους να αναδεικνύονται ισόπαλοι 1-1 με τη Ντόρτμουντ εκτός έδρας και τους Πορτογάλους να νικάνε με 5-3 τη Σαχτάρ Ντόνετσκ.

Τα περισσότερα βλέμματα ήταν στραμμένα στον 6ο όμιλο, όπου η Ντόρτμουντ είχε εξασφαλίσει την πρόκριση και από εκεί και πέρα οι Παρί, Μίλαν και Νιούκασλ διεκδικούσαν τη 2η θέση, την οποία τελικά πήραν οι Γάλλοι. Μπορεί να βρέθηκαν πίσω στο σκορ στο 51′ από το γκολ του Αντεγέμι, στο 56′ όμως ισοφάρισαν με τον Ζάιρε Έμερι και το 1-1 ήταν το τελικό αποτέλεσμα, με την Παρί να τερματίζει στη 2η θέση, στην ισοβαθμία με τη Μίλαν που την ίδια ώρα νίκησε τη Νιούκασλ με 2-1 εκτός έδρας.

Οι Άγγλοι ήταν καλύτεροι στο πρώτο ημίχρονο και προηγήθηκαν στο 33′ με δυνατό σουτ του Ζοέλιντον, οι Ιταλοί όμως ισοφάρισαν στο 59′ με τον Πούλισικ από κοντά και στο 84′ έκαναν το 1-2 με τον Τσουκουέζε στην αντεπίθεση και πήραν την 3η θέση, πράγμα που σημαίνει ότι θα συνεχίσουν στο Europa League.

Από εκεί και πέρα, ενδιαφέρον υπήρχε και στον 8ο όμιλο, όπου η Πόρτο νίκησε με 5-3 τη Σαχτάρ στο παιχνίδι που έκρινε τα πάντα και πήρε τη 2η θέση και την πρόκριση στους «16» αφήνοντας τους Ουκρανούς στην 3η ενώ η Αντβέρπ κατάφερε να νικήσει με 3-2 τη Μπαρτσελόνα, η οποία είχε εξασφαλίσει την 1η θέση, παίρνοντας έτσι ένα αποτέλεσμα σημαντικό για το γόητρό της.

Τέλος, στον 5ο όμιλο η Ατλέτικο Μαδρίτης με γκολ των Γκριεζμάν (6′) και Λίνο (51′), ο πρώτος με πλασέ εντός περιοχής και ο δεύτερος με δυνατό σουτ επίσης εντός περιοχής, νίκησε με 2-0 τη Λάτσιο και πήρε την 1η θέση του ομίλου, με τους Ιταλούς να προκρίνονται ως 2οι.

5ος ΟΜΙΛΟΣ

Ατλέτικο Μαδρίτης – Λάτσιο 2-0
Σέλτικ – Φέγενορντ 2-1

ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ατλέτικο Μαδρίτης 14
Λάτσιο 10
Φέγενορντ 6
Σέλτικ 4

6ος ΟΜΙΛΟΣ

Ντόρτμουντ – Παρί Σεν Ζερμέν 1-1
Νιούκασλ – Μίλαν 1-2

ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ντόρτμουντ 11
Παρί Σεν Ζερμέν 8
Μίλαν 8
Νιούκασλ 5

7ος ΟΜΙΛΟΣ

Ερυθρός Αστέρας – Μάντσεστερ Σίτι 2-3
Λειψία – Γιουνγκ Μπόις 2-1

ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Μάντσεστερ Σίτι 18
Λειψία 12
Γιουνγκ Μπόις 4
Ερυθρός Αστέρας 1

8ος ΟΜΙΛΟΣ

Πόρτο – Σαχτάρ Ντόνετσκ 5-3
Αντβέρπ – Μπαρτσελόνα 3-2

ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Μπαρτσελόνα 12
Πόρτο 12
Σαχτάρ Ντόνετσκ 9
Αντβέρπ 3