Με το έτος να οδεύει προς το τέλος του η ATP επέλεξε τα πέντε καλύτερα παιχνίδια του τένις στα Grand Slam για το 2023 και σε ένα εξ αυτών ο πρωταγωνιστής είναι ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος στον 1ο γύρο του Wimbledon είχε νικήσει τον Ντομινίκ Τιμ σε μια αναμέτρηση που ολοκληρώθηκε σε δύο μέρες.

Ο καλύτερος αγώνας που έγινε μέσα στο έτος στα Grand Slam ήταν ο τελικός του Wimbledon ανάμεσα σε Αλκαράθ και Τζόκοβιτς, με τον Ισπανό να επικρατεί με 3-2 σετ. Αυτό επέλεξε η ATP για την κορυφή του σχετικού top-5, βάζοντας στη 2η θέση τη μονομαχία του Μάρεϊ με τον Μπαρετίνι (3-2 για τον Βρετανό) στον 1ο γύρο του Australian Open.

Πιο πίσω, στην 3η θέση επιλέχθηκε η νίκη του Ρούμπλεφ με 3-2 σετ επί του Ρούνα στον 4ο γύρο του Australian Open, με την 4η θέση να πάει στον αγώνα του Ζβέρεφ με τον Σίβερ (3-2 στα σετ ο Ζβέρεφ) για τον 4ο γύρο του US Open.

Και το top-5, όπως προαναφέρθηκε, κλείνει με έναν αγώνα του Τσιτσιπά και συγκεκριμένα με τη νίκη του με 3-2 σετ επί του Τιμ στον 1ο γύρο του Wimbledon, αγώνας που είχε ολοκληρωθεί σε δύο μέρες και κρίθηκε με δραματικό τρόπο στο tie break υπέρ του κορυφαίου Έλληνα τενίστα.