Δίπλα από την «OPAP Arena», της οποίας αποτελεί τον έναν από τους τέσσερις πυλώνες που την στηρίζουν, θα τελεστεί η νεκρώσιμη ακολουθία του Κώστα Νεστορίδη, που άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 93 ετών και βύθισε την οικογένεια της ΑΕΚ και του ελληνικού αθλητισμού στη θλίψη.

Το Σάββατο (16/12, 14:00) συγγενείς, φίλοι και όσοι θαύμασαν τον κορυφαίο ποδοσφαιριστή, θα πουν το τελευταίο αντίο, στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας, που βρίσκεται δίπλα από την «OPAP Arena», ενημέρωσε η ΑΕΚ. Στις 11 το πρωί εκείνη την μέρα, η σωρός του «Νέστορα» θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα μέχρι τη νεκρώσιμη ακολουθία. Η ταφή θα γίνει στη συνέχεια στο κοιμητήριο της Καλλιθέας.

Οι ανακοινώσεις των παλαιμάχων και της ΚΑΕ

Στο μεταξύ, ο σύνδεσμος παλαιμάχων της Ένωσης, εξέφρασε την θλίψη του για την απώλεια του Κώστα Νεστορίδη. Σε ανακοίνωσή του αναφέρεται: «Με οδύνη και συντριβή πληροφορηθήκαμε σήμερα την απώλεια του τεράστιου Κώστα Νεστορίδη. Αυτή η πελώρια μορφή της ιστορίας της ΑΕΚ και του ελληνικού ποδοσφαίρου δεν είναι πια κοντά μας και όλοι εμείς που είχαμε την ευλογία να τον γνωρίσουμε, να τον δούμε να αγωνίζεται και να μπούμε στο γήπεδο μαζί του, νιώθουμε συντετριμμένοι.

Δεν υπάρχουν λόγια το ποδοσφαιρικό μεγαλείο του “Νέστορα”. Αλλά και τι να πεις για την καλοσύνη, το ήθος και την ανθρωπιά του; Είναι μία απώλεια που μας αφήνει όλους πολύ φτωχούς.

Αγαπημένε μας Κώστα Νεστορίδη, καλό σου ταξίδι. Συλλυπητήρια σε αυτούς που μένουν πίσω. Η οικογένεια του πρέπει να είναι υπερήφανη για τον άνθρωπό της».

Από τη μεριά της, η ΚΑΕ ΑΕΚ, τόνισε: «Η οικογένεια της «Βασίλισσας» πενθεί για την απώλεια του τεράστιου Κώστα Νεστορίδη. Το ιερό σύμβολο της Α.Ε.Κ. “έφυγε” για να συναντήσει στη “γειτονιά των αγγέλων” τα άλλα «ιερά τέρατα» του ενδόξου Σωματείου μας. Τα συλλυπητήριά μας στους οικείους του. ΑΘΑΝΑΤΟΣ».

Ο διοικητικός ηγέτης της μπασκετικής ΑΕΚ, Μάκης Αγγελόπουλος, δήλωσε: «Από τη Δεκαετία του ’50, με την ποδοσφαιρική αξία του και την αδιαμφισβήτητη μαγεία, που προσέφερε στα γήπεδα, μεγάλωσε το οπαδικό κίνημα της ΑΕΚ. Όλοι οι “Ενωσίτες” της δικής μου γενιάς μεγαλώσαμε στα σπίτια μας, με τις διδαχές των δικών μας ανθρώπων για τις περίτεχνες ενέργειες του Κώστα Νεστορίδη. Χιλιάδες φίλαθλοι έγιναν ΑΕΚ για χάρη του. Γι’ αυτή τη διαδραστικότητα λοιπόν την εποχή της ακμής του, την προσωπικότητα, αλλά και για την ΑΕΚοφροσύνη του, θα τον ευγνωμονούμε για πάντα. Τα συλλυπητήριά μου στους οικείους του».