Η «καρδιά» του NBA χτυπάει στο Λας Βέγκας τις τελευταίες ώρες καθώς εκεί βρίσκονται οι τέσσερις ομάδες που θα λάβουν μέρος στο πρώτο Final 4 του νεοσύτατου In-Season Tournament και θα διεκδικήσουν το παρθενικό NBA Cup.

Οι Λος Άντζελες Λέικερς του ΛεΜπρόν Τζέιμς θα αναμετρηθούν με τους Νιού Όρλεανς Πέλικανς στον έναν ημιτελικό, ενώ στον άλλον θα παίξουν οι Μιλγουόκι Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο με τους Ιντιάνα Πέισερς. Σε μικρή απόσταση από εκεί όπου βρίσκονται οι ομάδες, στην Πανεπιστημιούπολη στου UNLV, έγινε το νέο μακελειό με τουλάχιστον τρεις νεκρούς, ενώ ένα άτομο είναι πολύ σοβαρά τραυματισμένο. Κι ο «βασιλιάς» ξέσπασε για την κατάσταση που επικρατεί στις ΗΠΑ με τα περιστατικά μαζικών πυροβολισμών που κοστίζουν πολλές ζωές.

«Θα ήθελα να μεταφέρω τα συλλυπητήρια μου στις οικογένειες που έχασαν τους αγαπημένους τους», τόνισε ο ΛεΜπρόν Τζέιμς και συνέχισε «Η οπλοκατοχή στην Αμερική είναι απλώς μια μακρά συζήτηση, αλλά συνεχίζουμε να ασχολούμαστε με την ιστορία χωρίς να υπάρχουν αποτελέσματα και αποφάσεις που θα δώσουν μία λύση. Η ίδια ιστορία, η ίδια συζήτηση επαναλαμβάνεται κάθε φορά. Απλώς συμβαίνει και συνεχίζει να συμβαίνει κάτι που το θεωρώ τραγικό και απαράδεκτο. Η δυνατότητα να παίρνεις ένα όπλο ο οποιοσδήποτε είναι τρομακτική. Δεν έχει γίνει καμία αλλαγή, είναι πραγματικά γελοίο αυτό που συμβαίνει».

Στις ΗΠΑ μόνο μέσα στο 2023 έχουν χάσει τη ζωή τους περισσότεροι από 36.000 άνθρωποι από τη χρήση πυροβόλων όπλων. Το Λας Βέγκας, τώρα, ήταν έτοιμο να ζήσει μια γιορτή για το μπάσκετ. Η νέα τραγωδία, όμως, ξύπνησε μνήμες της επίθεσης του 2017, μια από τις μεγαλύτερες σφαγές με όπλα που έγιναν ποτέ στην ιστορία της χώρας.