Ένα χρόνο μετά την κατάκτηση του Μουντιάλ 2022 οι παίκτες της εθνικής Αργεντινής πρωταγωνιστούν σε σχετικό ντοκιμαντέρ και μιλούν για τις ζωές τους, με τον Νικολάς Οταμέντι να συγκινεί βάζοντας τα κλάματα καθώς αναφερόταν στα παιδικά του χρόνια και στο πόσο τον στήριξε η μητέρα του.

Ο αμυντικός της Μπενφίκα είναι ένας από τους παίκτες που ανέβασαν την Αργεντινή του κόσμου για τρίτη φορά στην ιστορία της και μιλώντας στο ντοκιμαντέρ «Campeones, un ano despues» δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του καθώς αναφερόταν στη στήριξη που είχε από την οικογένειά του και ειδικά τη μητέρα του όταν έκανε τα πρώτα του βήματα στο ποδόσφαιρο.

«Η μητέρα μου με συνόδευε στην προπόνηση μέχρι τα 13 μου. Μετά λόγω του κόστους ταξιδιού, δεν με συνόδευε πια. Δεν είχαμε χρήματα. Φορούσα πάντα τα σχολικά μου ρούχα για να πληρώσω μόνο 10 cents για το εισιτήριο του σχολικού λεωφορείου. Μερικές φορές μόνο είχα δύο πέσος (νόμισμα Αργεντινής) που μου έδινε η μητέρα μου για να αγοράσω κάτι να φάω. Αλλά ξέρω ότι ήταν δύσκολο για εκείνη να μου δώσει αυτά τα χρήματα. Ήξερα ότι ήταν μια δύσκολη στιγμή», είπε αρχικά ο Οταμέντι και συνέχισε.

«Η μητέρα μου καθάριζε σπίτια και ήξερα την προσπάθεια που έκανε για να πάω στην προπόνηση. Το θυμάμαι μέχρι σήμερα γιατί ήταν μεγάλη προσπάθεια από τη μητέρα μου που με συνόδευε πολύ. Βοήθεια υπήρχε και από τον πατέρα μου και τα αδέρφια μου».