Με γκολ των Κεντζιόρα και Ζίβκοβιτς ο ΠΑΟΚ πήρε μεγάλη εκτός έδρας νίκη με 2-1 επί της Άιντραχτ Φρανκφούρτης, την οποία είχε νικήσει και στην Τούμπα, εξασφαλίζοντας έτσι και μαθηματικά την 1η θέση στον όμιλό του στο Europa Conference League, πράγμα που σημαίνει ότι προκρίθηκε ήδη στους «16» της διοργάνωσης.

Οι Θεσσαλονικείς, οι οποίοι είχαν μόνο μία νίκη στη Γερμανία, το 2015-16 με αντίπαλο τη Ντόρτμουντ, μπήκαν στο παιχνίδι με στόχο να μην αιφνιδιαστούν στο ξεκίνημα και από εκεί και πέρα να απειλήσουν στην κόντρα. Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου ήταν σοβαρή αμυντικά αλλά δεν μπορούσε να κάνει κάτι καλό δημιουργικά, με αποτέλεσμα τα λεπτά να περνάνε χωρίς τη μεγάλη φάση.

Αυτό, βέβαια, δεν ενοχλούσε και ιδιαίτερα τον δικέφαλο του βορρά αφού και η ισοπαλία τον διατηρούσε μπροστά στη βαθμολογία, με τους γηπεδούχους, από την άλλη πλευρά, να ψάχνουν τον τρόπο για να απειλήσουν αλλά να μην τον βρίσκουν. Τουλάχιστον όχι μέχρι το 32′, όταν έπειτα από μια αναμπουμπούλα στην ελληνική άμυνα η μπάλα κατέληξε στον Μαρμούς αλλά ο Κοτάρσκι αντέδρασε σωστά και κράτησε το 0-0, με το οποίο πήγαν στα αποδυτήρια οι δύο ομάδες.

Όταν επέστρεψαν από αυτά, όμως, ήρθαν και τα γκολ, με τα πρώτα δύο να μπαίνουν… μαζεμένα. Στο 55′, μετά τη σέντρα του Ζίβκοβιτς, η άμυνα των Γερμανών δεν κατάφερε να απομακρύνει και ο Κεντζιόρα έκανε το 0-1 από κοντά αλλά στο 58′ ο Μαρμούς με δυνατή κεφαλιά, μετά την ωραία σέντρα του Τσαϊμπί, ισοφάρισε (1-1).

Η Άιντραχτ προσπάθησε στα επόμενα λεπτά, έχοντας πάρει τα πάνω της μετά τη γρήγορη ισοφάριση, να πιέσει με στόχο το δεύτερο γκολ αλλά οι Θεσσαλονικείς διαχειρίστηκαν σωστά την κατάσταση και τελικά στο 73′ έκαναν το 1-2 με τον Ζίβκοβιτς, μετά την ασταθή επέμβαση του Τραπ σε σουτ του Μπράντον Τόμας, παίρνοντας ξανά το προβάδισμα.

Προβάδισμα που κράτησαν αυτή τη φορά, αφού στο 85′ ο Μαρμούς έχασε μεγάλη ευκαιρία από το ύψος της μικρής περιοχής, παίρνοντας μια νίκη που τον στέλνει απευθείας στους «16» του Europa Conference League.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΟΜΙΛΟΥ (5 αγωνιστικές)
ΠΑΟΚ 13
Άιντραχτ Φρ. 9
Αμπερντίν 3
Ελσίνκι 2

Άιντραχτ Φρανκφούρτης: Τραπ, Πάτσο, Σμόλτσιτς, Τούτα, Ενκουνκού, Λάρσον, Σκίρι (54′ Γιάκιτς), Εμπιμπέ (86′ Τζούλια), Γκέτσε, Τσαΐμπι, Μαρμούς.

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Βιεϊρίνια (78′ Εκόνγκ), Κουλιεράκης, Κεντζιόρα, Ράφα Σοάρες, Μεϊτέ, Οζντόεφ (78′ Σβαμπ), Ζίβκοβιτς, Τάισον (83′ Ντεσπόντοφ), Μουργκ (66′ Κωνσταντέλιας), Σαμάτα (66′ Μπράντον Τόμας).