Ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς αναγκάστηκε να πουλήσει την Τσέλσι το καλοκαίρι του 2022 και το έκανε για 2,5 δισ. ευρώ, λεφτά που πλήρωσε ο Τοντ Μπόλι αλλά δεν είναι στην κατοχή του Ρώσου μεγιστάνα αφού βρίσκονται σε κλειδωμένο λογαριασμό στο Ηνωμένο Βασίλειο, η κυβέρνηση του οποίου απέρριψε την πρόταση να δοθούν τελικά στο Ισραήλ αντί για την Ουκρανία.

Ο Αμπράμοβιτς δεν ήθελε να πουλήσει την Τσέλσι, αναγκάστηκε όμως να του κάνει μετά τις κυρώσεις που του επιβλήθηκαν λόγω των σχέσεών του με τον Βλαντιμίρ Πούτιν. Αυτός είναι και ο λόγος που τα λεφτά του deal με τον Μπόλι δεν είναι στην κατοχή του Ρώσου αλλά σε έναν κλειδωμένο λογαριασμό στο Ηνωμένο Βασίλειο και προορίζονται για τα θύματα της Ουκρανίας.

Όπως αναφέρει, λοιπόν, η Telegraph, υπήρξε το τελευταίο διάστημα μια πρόταση να δοθούν τελικά αυτά τα λεφτά στο Ισραήλ και όχι στην Ουκρανία αλλά η βρετανική κυβέρνηση την απέρριψε και αποφάσισε οριστικά πως τα 2,5 δισ. ευρώ θα δοθούν στους Ουκρανούς.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, η βρετανική κυβέρνηση πίστευε πως αυτή η πρόταση ήταν μια προσπάθεια του Αμπράμοβιτς να αποφύγει το να δυσαρεστήσει τη Ρωσία, χωρίς όμως αποτέλεσμα από τη στιγμή που αποφασίστηκε οριστικά τα λεφτά να δοθούν στην Ουκρανία και όχι στο Ισραήλ.