Η Μακάμπι Χάιφα, αντίπαλος του Παναθηναϊκού στον όμιλο του Europa League, υποδέχθηκε τη Χάποελ Πετάχ Τίκβα για την 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος του Ισραήλ και τη νίκησε με 2-1, το κλίμα όμως μόνο ευχάριστο δεν είναι στις τάξεις της και ο λόγος είναι μια κίνηση που έκανε ο πρώην παίκτης του Άρη, Ντάνιελ Σούντγκρεν.

Συγκεκριμένα, πριν την έναρξη του αγώνα οι παίκτες των δύο ομάδων κράτησαν ένα πανό που έγραφε «Φέρτε τους πίσω τώρα!». Ένα πανό που αναφερόταν, όπως αντιλαμβάνεται ο καθένας, στους ομήρους που κρατάει η Χαμάς καθώς οι μάχες με τον στρατό του Ισραήλ συνεχίζονται.

Αυτό το πανό, λοιπόν, αρνήθηκαν να το κρατήσουν κάποιοι από τους ξένους παίκτες της Μακάμπι Χάιφα ενώ ο Σούντγκρεν αντέδρασε ακόμη περισσότερο αφού όχι μόνο αρνήθηκε να κρατήσει το πανό αλλά έκανε και ένα βήμα πίσω, διαχωρίζοντας έτσι τη θέση του από τους υπόλοιπους.

Αποτέλεσμα; Στο Ισραήλ έγιναν έξαλλοι και ο υπουργός Εθνικής Ασφάλειας της χώρας, Μπεν Γκβιρ, ζήτησε να ανακληθεί η ισραηλινή υπηκοότητα που έχει πάρει ο Σουηδός μπακ. «Εξέφρασαν έμμεση υποστήριξη στη δολοφονική τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς», είναι η άποψη του υπουργού και ζητάει ανάκληση της βίζας και για τους άλλους παίκτες που αρνήθηκαν να κρατήσουν το πανό.

Όσο για τον Σούντγκρεν, τοποθετήθηκε για το θέμα που έχει προκύψει μέσω του μάνατζέρ του, ο οποίος είπε τα εξής…

«Άτομα που αναζητούν σημάδια πίστης αφήνοντας οικογένειες στο σπίτι, έρχονται στο Ισραήλ, παίζοντας με την ισραηλινή σημαία στη φανέλα, με μαύρες κορδέλες στο χέρι, θα πρέπει να δώσουν μια ιδέα για την πίστη. Για όσους προσπαθούν να δείξουν ότι οι παίκτες δεν προσεύχονται 100% για να επιστρέψουν όλοι στο σπίτι: Είστε σκληροί, ανόητοι και ηλίθιοι που αγαπάτε τα σκάνδαλα. Αναζητήστε τη δόση των σκανδάλων σας αλλού».