Μπορεί να διανύει τους πρώτους του μήνες στη Ρεάλ Μαδρίτης και να είναι μόλις 20 ετών αλλά ο Τζουντ Μπέλιγχαμ έχει ήδη ξεχωρίσει και έχει εξελιχθεί σε ηγετική μορφή για την ισπανική ομάδα, με αποτέλεσμα οι δημοσιογράφοι να κερδίσει το βραβείο Golden Boy που δίνει κάθε χρόνο η ιταλική εφημερίδα Tuttosport στον καλύτερο παίκτη κάτω των 21 ετών.

Όταν η Ρεάλ αποκτούσε τον 20χρονο Άγγλο χαφ από τη Ντόρτμουντ για 103 εκατ. ευρώ συν μπόνους ήξερε ότι έκανε μια μεγάλη κίνηση, μια μεγάλη επένδυση για το μέλλον αφού το ταλέντο του είναι αδιαμφισβήτητο. Αυτό που δεν ήξεραν εκείνη τη στιγμή οι Ισπανοί αλλά το έμαθαν στη συνέχεια, είναι ότι ο Μπέλιγχαμ είναι ήδη καθοριστικός για την ομάδα του Κάρλο Αντσελότι αφού με γκολ και ασίστ κάνει συνεχώς τη διαφορά.

Ήταν μάλλον δεδομένο, επομένως, ότι θα σάρωνε στον διαγωνισμό της Tuttosport για τον τίτλο του Golden Boy 2023 και έτσι έγινε, με τους δημοσιογράφους που ψηφίζουν για την ανάδειξη του καλύτερου παίκτη του κόσμου κάτω των 21 ετών για το τρέχων έτος να του δίνουν το βραβείο.

Ο Μπέλιχαμ είχε δυνατό ανταγωνισμό, αφού ανάμεσα στους υποψήφιους ήταν και ο Τζαμάλ Μουσιάλα της Μπάγερν Μονάχου ή ο Τσάβι Σιμόνς της Λειψίας ή ο Ράσμους Χόιλουντ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, κανείς τους όμως δεν είχε στην πραγματικότητα ελπίδες απέναντι στον 20χρονο Άγγλο χαφ, ο οποίος σε 14 συμμετοχές μέχρι στιγμής με τη Ρεάλ Μαδρίτης έχει 13 και 3 ασίστ!