Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Lacoste, της εταιρίας που ντύνει πολλούς τενίστες και μεταξύ άλλων τον Νόβακ Τζόκοβιτς, αναφέρθηκε με υποτιμητικό τρόπο στον Στέφανο Τσιτσιπά, για να επαινέσει τον Γιανίκ Σίνερ για την πρόκρισή του στα ημιτελικά του τουρνουά τένις ATP Finals. Αυτή η συμπεριφορά, πάντως, «ένωσε» την οικογένεια του αθλήματος, με πολλούς συναδέλφους του Έλληνα πρωταθλητή να απαντούν, κάτι που, εν μέρει, προκάλεσε έκπληξη, μιας και ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατά καιρούς είχε προστριβές με άλλα μέλη του σιρκουΐ. Η ατάκα του Τιερί Γκιμπέρ, ωστόσο, αφορούσε κάτι που δεν θέλει να ακούσει κανένας αθλητής:

«Μπράβο στον Σίνερ για τη νίκη του απόψε (σ.σ. στο ματς με τον Ρούνε). Παρά την unfair συμπεριφορά του Τσιτσιπά, έδειξε σε όλους γιατί είναι ένας μελλοντικός πρωταθλητής και ένας αυθεντικός τύπος» έγραψε.

Εδώ να σημειώσουμε πως ο Γιανίκ Σίνερ κέρδισε τον Χόλγκερ Ρούνε με 6-2, 5-7, 6-4 στην Pala Alpitour την 5η ημέρα του τουρνουά στο Τορίνο, προσφέροντας ταυτόχρονα στον Νόβακ Τζόκοβιτς το εισιτήριό του για τα ημιτελικά.

Ο Σίνερ, ήδη βέβαιος για τη συμμετοχή στα ημιτελικά, ολοκλήρωσε τη φάση των ομίλων με τρεις νίκες και στην πρώτη θέση στον «πράσινο» όμιλο. Ο Τζόκοβιτς, νικητής νωρίτερα χθες (16/11) του Πολωνού Χούμπερτ Χούρκατς, τερμάτισε στη 2ος με δύο επιτυχίες. Να σημειωθεί ότι σε ενδεχόμενο ήττας του Σίνερ από τον Ρούνε, θα είχε αποκλειστεί το Νο1 του κόσμου από την υπεράσπιση του τίτλου του.

Οι αντιδράσεις

Με το που διαδόθηκε το tweet, οι Χούμπερτ Χούρκατς και Χόλγκερ Ρούνε δήλωσαν δημόσια τη στήριξή τους στον Στέφανο Τσιτσιπά, καθώς και άλλοι συναθλητές του μεταξύ των οποίων ο Αντι Μάρεϊ.

«Απ’ όσο ξέρω οι γιατροί του είπαν ότι μπορεί να παίξει. Πίστεψε ότι μπορούσε να τα καταφέρει, αλλά δυστυχώς συνέβη κάτι στην αρχή του αγώνα με τον Ρούνε. Ήταν μια άτυχη κατάσταση και για τους δυο μας. Τόσο γι’ αυτόν που είχε κερδίσει το δικαίωμα να παίξει εδώ, αλλά και για μένα, που ήθελα να παίξω έναν ακόμη αγώνα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Χουρκάτζ, βάζοντας τα πράγματα στη θέση τους.

«Περίεργο ποστάρισμα από CEO αθλητικής εταιρείας… Το να τραυματίζεσαι είναι μέρος του αθλήματος και όχι… ανήθικη συμπεριφορά» έγραψε ο Βρετανός.