Οι διοικούντες τη Ρεάλ Μαδρίτης αποφάσισαν να εγκαταλείψουν την υπόθεση Κιλιάν Μπαπέ και να χαράξουν πορεία για την απόκτηση του Ερλινγκ Χάαλαντ το επόμενο καλοκαίρι.

Στο στρατόπεδο της Ρεάλ, φέρεται να έχουν αλλάξει τακτική και δεν θα προχωρήσουν στην απόκτηση του Μπαπέ, ακόμη κι αν μείνει ελεύθερος το καλοκαίρι από την Παρί Σεν Ζερμέν, καθώς ζητά 100 εκατ. ευρώ, ως μπόνους υπογραφής, συν τα περίπου 70 με 80 εκατομμύρια ευρώ ετησίως (μαζί με την εφορία) για να πει το «ναι».

Κι αυτά τα χρήματα δεν θέλει να τα δώσει ο πρόεδρος της ισπανικής ομάδας, Φλορεντίνο Πέρεθ, που παρουσιάζεται δυσαρεστημένος και από τη συμπεριφορά του Γάλλου επιθετικού και έβαλε ως μεγάλο στόχο για το καλοκαίρι την απόκτηση του Νορβηγού σούπερ σταρ από τη Μάντσεστερ Σίτι.

Την περασμένη εβδομάδα η μάνατζερ του 23χρονου Νορβηγού σκόρερ, Ραφαέλα Πιμέντα, ταξίδεψε στη Μαδρίτη και φήμες τη θέλουν να συναντάται με τον Πέρεθ για να συζητήσουν το θέμα του Χάαλαντ, ο οποίος έχει συμβόλαιο με τη Μάντσεστερ Σίτι έως το καλοκαίρι του 2027, αλλά φέρεται να έχει ρήτρα εξαγοράς στα 180 εκατ. ευρώ, ποσό που σκοπεύει να διαθέσει ο Ισπανός επιχειρηματίας, «αδειάζοντας» τα ταμεία της Ρεάλ, αλλά λύνοντας για την επόμενη δεκαετία το θέμα του φορ, μετά την αποχώρηση του Καρίμ Μπενζεμά.

Η Πιμέντα μίλησε στην ιστοσελίδα «Relevo» και αρνήθηκε να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τη συνάντηση της με τον Πέρεθ, ενώ ρωτήθηκε αν υπάρχει τελικά ρήτρα εξαγοράς στο συμβόλαιο του Χάαλαντ με τη Σίτι: «Αυτό το γνωρίζει η διοίκηση της ομάδας, ο Ερλινγκ, ο πατέρας του κι εγώ. Κανείς άλλος. Ο Ερλινγκ είναι αυτός που αποφασίζει και είναι ευτυχισμένος στη Σίτι. Κανείς δεν μπορεί να ξέρει τι θα γίνει στο μέλλον, αλλά τώρα είναι απόλυτα ικανοποιημένος», τόνισε η Βραζιλιάνα μάνατζερ. Η ρήτρα, στο μεταξύ – αν υπάρχει – φέρεται να συνδέεται και με το μέλλον του προπονητή Πεπ Γκουαρδιόλα στους «πολίτες». Ο Γκουαρδιόλα έχει συμβόλαιο ως το 2025 με τη Σίτι.

Εξήγησε επίσης την παλαιότερη δήλωση της πως ο Χάαλαντ κάποια στιγμή θα γίνει ο πρώτος παίκτης που θα μεταγραφεί για ένα δισ. ευρώ: «Εχω δεχτεί πολλά αρνητικά σχόλια για τη δήλωση μου αυτή, αλλά πρέπει να σκεφτεί κανείς πόσο θα κοστίσει συνολικά μια πιθανή μεταγραφή του στο μέλλον. Αν υπολογίσεις το ποσό της μεταγραφής, τις ετήσιες αποδοχές του για έξι ή επτά χρόνια, τα μπόνους, τα εμπορικά δικαιώματα, τις διαφημίσεις και όλα τα οικονομικά δεδομένα, τότε δεν αποκλείεται να πλησιάσεις στο απίστευτο αυτό ποσό».

Οι αντιφάσεις

Βέβαια, το να ολοκληρωθεί μια τέτοια μεταγραφή μονάχα εύκολο δεν είναι. Η Ρεάλ Μαδρίτης μπορεί να λέει πως τα ταμεία της είναι γεμάτα, αλλά πρόσφατα τα μέλη της ενέκριναν το αίτημα του Πέρεθ για να ζητήσει δάνειο 370 εκατομμυρίων ευρώ προκειμένου να ολοκληρωθούν οι εργασίες στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου». Συνολικά, έχει δανειστεί 1,1 δισ. ευρώ για το γήπεδο.

Ο Χάαλαντ παίρνει από τη Σίτι περί τα 20 εκατομμύρια ευρώ «καθαρά» ετησίως, ενώ τεράστια είναι η προμήθεια που αξιώνουν η μάνατζέρ του κι ο πατέρας του Αλφ-Ίνγκε (άλλα κοντά 20 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο). Στην Ισπανία, μαζί με την εφορία, αντιστοιχούν σε 80 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο. Μαζί με το μπόνους υπογραφής και το ποσό της μεταγραφής, ο Μπαπέ θα έβγαινε φθηνότερα…

Στο μεταξύ, ο CEO της Μάντσεστερ Σίτι Φεράν Σοριάνο, τόνισε πως ο Χάαλαντ θα παραμείνει στο «Έτιχαντ» για πολλά χρόνια ακόμη με το κλαμπ να έχει επικοινωνήσει με την Πιμέντα για επέκταση του συμβολαίου του Νορβηγού με αύξηση αποδοχών καθώς και αφαίρεση της ρήτρας αποδέσμευσης, όπως αναφέρουν τα βρετανικά ΜΜΕ.