Την πρώτη του νίκη στο τουρνουά τένις ATP Finals, στο Τορίνο, πέτυχε ο Κάρλος Αλκαράθ. Μετά την ήττα της πρεμιέρας από τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ, ο 20χρονος Ισπανός, Νο2 στην παγκόσμια κατάταξη, αντέδρασε και επικράτησε του Ρώσου Αντρέι Ρούμπλεφ με 7-5, 6-2, διατηρώντας «ζωντανές» τις ελπίδες του για πρόκριση στα ημιτελικά του τουρνουά. Για να τα καταφέρει, θα πρέπει να ξεπεράσει σήμερα Παρασκευή (17/11) το εμπόδιο του Ντανίλ Μεντβέντεφ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αλκαράθ δεν είχε καταφέρει να κερδίσει αγώνα από τις 9 Οκτωβρίου, έχοντας γνωρίσει πρόωρο αποκλεισμό στον 1ο γύρο του τουρνουά Masters του Παρισιού.

Ο Ρούμπλεφ, μετά τη δεύτερη ήττα του σε ισάριθμα παιχνίδια, ελπίζει σε θαύμα για να περάσει στα ημιτελικά και ίσως αυτός να ήταν και ο λόγος του βίαιου ξεσπάσματός του στη διάρκεια του αγώνα, όπου τραυμάτισε τον εαυτό του!

Σε ένα διάστημα που δεν έπαιζε καθόλου καλά, στο τέλος του πρώτου σετ, ο Ρώσος τενίστας απώλεσε την ψυχραιμία του και τη συγκέντρωσή του και μετά από διαδοχικά breaks από τον Κάρλος Αλκαράθ ξέσπασε στη ρακέτα και στο ίδιο του το σώμα.

Έχοντας πετάξει ήδη μια φορά τη ρακέτα του στον προηγούμενο πόντο, ο Ρούμπλεφ δεν ήθελε να διακινδυνεύσει με πιο «βαριά« ποινή και έτσι χτύπησε πολλές φορές το πόδι του με τη ρακέτα του, ματώνοντάς το.