Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο πέτυχε 54 πόντους, αλλά αυτοί δεν ήταν αρκετοί καθώς οι Μιλγουόκι Μπακς ηττήθηκαν με 126-124 από τους Ιντιάνα Πέισερς εκτός έδρας τα ξημερώματα της Παρασκευής (10/11) καθώς ολοκλήρωσαν back – to – back παιχνίδι με την κούραση να παίζει το ρόλο τους.

Έχοντας παίξει χθες κόντρα στους Ντιτρόιτ Πίστονς (νίκη με 120-118), οι Μπακς δεν είχαν… πόδια στο φινάλε, ενώ έλειπε λόγω τραυματισμού ο έτερος σταρ τους Ντέιμιαν Λίλαρντ, και το πλήρωσαν αφού «κόλλησαν» επιθετικά, ενώ άφηναν ελεύθερους διαδρόμους στους αντιπάλους τους. Πλέον, έχουν πέντε νίκες και τρεις ήττες στο πρωτάθλημα του NBA, αλλά ο «Greek Freak» εκτιμά πως μπορούν να βγουν χρήσιμα συμπεράσματα από αυτό το ματς.

«54, 45, 5, δεν έχει σημασία. Έγιναν πολλά καλά πράγματα από τα οποία μπορούμε να μάθουμε», έγραψε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στα social media μετά το τέλος του ματς. Ένα μήνυμα που είχε στείλει προηγουμένως μιλώντας στους δημοσιογράφους.

Εκεί, όμως, πέραν αυτού στάθηκε και σε άλλα σημεία του παιχνιδιού, με επίκεντρο την αμυντική λειτουργία της ομάδας του. Οι Μπακς δίνοντας τον Τζρου Χόλιντεϊ για να πάρουν τον Ντέιμιαν Λίλαρντ σε συνδυασμό με την αλλαγή προπονητή (σ.σ. ο Έιντριαν Γκρίφιν αποβλήθηκε στην 3η περίοδο επειδή υπερασπίστηκε τον Γιάννη όταν του έκαναν φάουλ που δεν δόθηκε), έχασαν την αμυντική τους σταθερότητα. «Οι αντίπαλοι μας βάζουν πάρα πολλούς πόντους. Πρέπει να γίνουμε καλύτεροι σε αυτόν τον τομέα», είπε χαρακτηριστικά ο Αντετοκούνμπο.

Οι περισσότεροι πόντοι στη σεζόν ως τώρα, αλλά και ιστορική ήττα

Οι 54 πόντοι που έβαλε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι οι περισσότεροι που έχει σκοράρει κάποιος παίκτης ως τώρα στη νέα σεζόν του NBA, ενώ έμεινε έναν μακριά από το να ισοφαρίσει το ρεκόρ καριέρας του. «Αλλά δεν έχει σημασία, γιατί στο τέλος δεν πήραμε τη νίκη», είπε ο 28χρονος Έλληνας φόργουορντ που υπογράμμισε πως νιώθει ολοένα και καλύτερα στο παρκέ.

Κι αυτό φάνηκε και στα στατιστικά του στα 36 λεπτά. Είχε 19/24 σουτ εντός πεδιάς, είχε 16/18 ελεύθερες βολές, 12 ριμπάουντ, τρεις ασίστ, αλλά μέτρησε κι οκτώ λάθη, δύο εκ των οποίων κρίσιμα λίγο πριν το τέλος. Από τους Μπακς καλά έπαιξε και ο Κρις Μίντλετον που έβαλε 19 πόντους, ενώ οι Πέισερς είχαν «μπροστάρηδες» τους Χάλιμπερτον (29), Ματούριν (26) και Τέρνερ (21).

Ωστόσο, η ήττα ήταν ιστορική. Σύμφωνα με το ESPN ο Αντετοκούνμπο έγινε ο πρώτος παίκτης που έβαλε 50+ πόντους με 10+ ριμπάουντ και σούταρε με τουλάχιστον 75% κι έχασε.