Το δράμα του Λουίς Ντίας έλαβε τέλος αφού ο Εθνικός Απελευθερωτικός Στρατός της Κολομβίας άφησε ελεύθερο τον πατέρα του, τον οποίο είχε απαγάγει, με τον ποδοσφαιριστή της Λίβερπουλ να μπορεί πλέον να συγκεντρωθεί αποκλειστικά στις υποχρεώσεις του με την αγγλική ομάδα.

Ήταν 12 πολύ δύσκολες, 12 δραματικές μέρες για τον 26χρονο Κολομβιανό εξτρέμ αλλά τέλος καλό όλα καλά καθώς οι πληροφορίες που έκαναν λόγο για απελευθέρωση του πατέρα του από τους απαγωγείς του επιβεβαιώθηκαν.

Με τα Ηνωμένα Έθνη και την Καθολική Εκκλησία να παίρνουν μέρος στις διαπραγματεύσεις για τους όρους με τους οποίους η τρομοκρατική οργάνωση θα δεχόταν τελικά να απελευθερώσει τον πατέρα του Λουίς Ντίας, ο Τύπος της Κολομβίας ανακοίνωσε ότι τα πράγματα έγιναν όπως έπρεπε.

Ο πατέρας του 26χρονου εξτρέμ αφέθηκε ελεύθερος και είναι καλά στην υγεία του, με την οικογένεια του παίκτη της Λίβερπουλ να ηρεμεί πλέον αφού αυτή η περιπέτεια που κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί μέχρι και πριν δύο εβδομάδες έλαβε τέλος.

Ο Εθνικός Απελευθερωτικός Στρατός είχε απαγάγει αρχικά και τη μητέρα του Λουίς Ντίας αλλά στη συνέχεια την άφησε ελεύθερη χωρίς πολλά-πολλά, με τον πατέρα του όμως τα πράγματα έδειχναν και ήταν πιο σοβαρά, μέχρι που ήρθε τελικά το happy end.