Η Φενέρμπαχτσε επισκέπτεται την έδρα της Παρτιζάν απόψε (9/11) στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής της regular season της Euroleague και όπως ήταν αναμενόμενο η σχέση των δύο προπονητών, του Δημήτρη Ιτούδη και του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, κέντρισε το ενδιαφέρον.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «Meridian Sport» ο έμπειρος Έλληνας τεχνικός του τουρκικού συλλόγου, όμως, δεν έμεινε μονάχα σε όσα τον συνδέουν με τον… κουμπάρο του. Μίλησε και για τον Βασίλη Σπανούλη κι εκεί έκανε μια αποκάλυψη, που μάλλον θα συζητηθεί, καθώς αφορά το νέο ρόλο αυτού ως προπονητής της Εθνικής Ελλάδας, στον οποίο διαδέχθηκε τον Δημήτρη Ιτούδη μετά την κακή πορεία της «γαλανόλευκης» στο πρόσφατο Μουντομπάσκετ.

«Μίλησα μαζί του μετά την πρόσληψή του ως ομοσπονδιακός τεχνικός», είπε ο κόουτς της Φενέρμπαχτσε που υπογράμμισε πως Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης έκανε «μια πολύ καλή κίνηση» κι έπειτα έριξε τη… βόμβα: «Ήταν δική μου ιδέα να επιλέξουν τον Βασίλη! Ελπίζω ελπίζω να είμαστε ως χώρα και ως ομάδα όλοι μαζί στη νέα προσπάθεια και να έχουμε όσο το δυνατόν λιγότερα προβλήματα και όσο περισσότερους παίκτες διαθέσιμους», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επίσης, εκμυστηρεύτηκε πως ήταν σίγουρος ότι ο Βασίλης Σπανούλης θα έκανε τη μετάβαση από το παρκέ στους πάγκους. «Από τότε που ήταν παίκτης το σκεφτόταν», τόνισε και συμπλήρωσε: «το ίδιο φαινόταν πως θα κάνει και ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους. Ήταν ξεκάθαρο. Αντίθετα, άλλοι σπουδαίοι παίκτες, όπως ο Δημήτρης Διαμαντίδης για παράδειγμα, ποτέ του δεν είχε τέτοια επιθυμία. Ο Βασίλης και ο Σάρας όμως, ήταν ξεκάθαρο ότι το ήθελαν πολύ και τα κατάφεραν!».