Ο Κλαούντιο Λοτίτο αγόρασε τις μετοχές της Λάτσιο το 2004 όταν το κλαμπ ήταν σε τραγική οικονομική κατάσταση και παρά το γεγονός ότι το έβαλε στον ίσιο δρόμο δεν έγινε ποτέ ιδιαίτερα αγαπητός στους οργανωμένους οπαδούς της ομάδας, με τον ίδιο να αναφέρεται τώρα στις απειλές κατά της ζωής του που δέχεται σε καθημερινή βάση.

Ο Λοτίτο είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση παράγοντα στο ιταλικό ποδόσφαιρο και ο λόγος είναι ο εξής: Ενώ φέρνει αποτελέσματα για την ομάδα του, είτε αγωνιστικά είτε οικονομικά, δεν κατάφερε ποτέ να γίνει 100% αποδεκτός από τους οπαδούς και ειδικά τους ultras. Και όσο κι αν έχει βελτιωθεί η κατάσταση σε σχέση με τα πρώτα χρόνια της προεδρίας του, τα πράγματα δεν μπορούν ακόμη να χαρακτηριστούν ήρεμα.

«Εχω μόνο τρία κινητά. Ενα για το ποδόσφαιρο, ένα για τις επιχειρήσεις μου και ένα για την προσωπική μου ζωή. Κάποιοι, όμως, καλούν συνεχώς, από το πρωί ως το βράδυ. Τώρα, πλέον, έχω συνηθίσει, αν και λαμβάνω συνεχώς απειλές θανάτου και κυκλοφορώ με ασφάλεια. Είναι 20 χρόνια πλέον… Σε έναν φυσιολογικό άνθρωπο αυτή η κατάσταση θα προκαλούσε φόβο, εγώ έχω συνηθίσει. Οσο αυτοί συνεχίζουν, τόσο εγώ θα είμαι υπέρ του σεβασμού στους νόμους. Είμαι μαχητής», είπε σε δηλώσεις του, για να αναφερθεί στη συνέχεια στο πώς αποφάσισε να εμπλακεί με το ποδόσφαιρο.

«Ο Μπερλουσκόνι με είχε καλέσει και μου είχε πει ότι ήμουν ο μόνος που μπορούσε να λύσει τα προβλήματα της Λάτσιο. Το 2004 η κατάσταση ήταν δραματική, το κλαμπ είχε χρέη 500 εκατ. ευρώ. Για όλους ήταν αδύνατο να σωθεί αυτή η κατάσταση, για μένα ήταν μια πρόκληση και την αποδέχθηκα. Εκμεταλλεύτηκα ένα νόμο που υπήρχε και μου έδινε τη δυνατότητα να αποπληρώσω τα χρέη σε 23 χρόνια. Από τότε πληρώνουμε 6 εκατ. ευρώ τον χρόνο, τώρα απομένουν μόνο τέσσερα χρόνια».