Ο Ολυμπιακός κοντράρεται με την Μπασκόνια αύριο (9/11, 19:15) στο «Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας» στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστική της Euroleague κι ο Γιώργος Μπαρτζώκας μιλώντας στους εκπροσώπους του Τύπου ενόψει του ματς στάθηκε στα ζητήματα που απασχολούν την ομάδα του.

Μιλώντας για το ματς με την Μπασκόνια, ο έμπειρος Έλληνας κόουτς, τόνισε: «H αλλαγή προπονητή (σ.σ. πρόσφατα προσέλαβε τον Ντούσκο Ιβάνοβιτς) έχει διαφοροποιήσει την ένταση που παίζουν στην άμυνα. Πάνε σε πολλές κατοχές στην επίθεση και τρέχουν στο τρανζίσιον. Είναι μια ομάδα χωρίς μεγάλο ροτέισον, όμως έχει ιδιόμορφο στιλ παιχνιδιού. Πρέπει να ματσάρουμε την ένταση που παίζουν και να μην δώσουμε τη μπάλα στα χέρια τους».

Έπειτα αναφέρθηκε στους τραυματίες που έχει η ομάδα του: «Ο Σίκμα έχει ξεκινήσει και τρέχει κανονικά κι από Δευτέρα θα μπει νομιζω στις ομαδικές προπονήσεις. Δεν είναι κάτι σοβαρό του Μιλουτίνοφ, αλλά θέλει θεραπεία και ξεκούραση. Ξεκούραση δεν υπάρχει στο πρόγραμμα μας και θα προσπαθήσουμε να το διαχειριστούμε».

Η μεταγραφολογία

Κι ακολούθως μίλησε για το ενδεχόμενο μεταγραφών: «Οι δημοσιογράφοι γράψατε ότι χρειάζεται δύο παίκτες. Στην περιφέρεια μας ο ΜακΚίσικ θα επανέλθει. Στην περιφέρεια θα έχουμε +1 παίκτη σε σχέση με την περσινή ομάδα, τον Μπραζντέικις. Πώς θα καταφέρω εγώ να αξιοποιήσω όλους αυτούς τους παίκτες; Συμφωνήσαμε με τους προέδρους πως όταν η ομάδα μπει και παίξει, θα μας δείξει η εικόνα αν “πονάει” κάπου. Δεν έχουμε πλήρη εικόνα με τους συνεχείς τραυματισμούς. Η ομάδα μας είχε επτά παίκτες στο Παγκόσμιο που είναι καταπονημένοι.

Οι συνθήκες μας ανάγκασαν να κοιτάμε την αγορά. Πρέπει να κοιτάμε το επίπεδο της ομάδας μας. Για να κάνει κάποιος την ομάδα καλύτερη, πρέπει να είναι μεγάλης κλάσης. Οι πρόεδροι δεν μου χάλασαν ποτέ χατίρι. Εγώ στηρίζω τους παίκτες μου που έχουν κατακτήσει τίτλους. Δεν θα… πουλήσω τους παίκτες μου, όπως πχ τον ΜακΚίσικ που βοήθησε πολύ και τώρα είναι εκτός λόγω τραυματισμού. Όλες αυτές οι… βόμβες μεγατόνων όπως αναφέρονται θέλω να δείτε τι προσφορά έχουν στην ομάδα τους. Ποιος θα έρθει στον Ολυμπιακό και θα τον κάνει καλύτερο; Aποδείξαμε πως έχουμε ένα καλό κριτήριο για να στελεχώνουμε την ομάδα. Πιθανόν να κάνουμε κίνηση όταν πιστέψουμε πως θα μας βοηθήσει μεταγραφή».

Αμφίβολος ο Μιλουτίνοφ

Στο μεταξύ αμφίβολος για το ματς είναι ο Νίκολα Μιλουτίνοφ. Ο Σέρβος σέντερ ταλαιπωρείται από τενοντίτιδα στο γόνατο και μάλιστα γι’ αυτό απουσίασε από την αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ για την Basket League.

Από εκεί και πέρα, εκτός δωδεκάδας έμεινε ο Λουκ Σίκμα, ο οποίος εχθές ξεκίνησε τρέξιμο και χρειάζεται χρόνο για να επιστρέψει σε κανονικούς αγωνιστικούς ρυθμούς, όπως και ο Σακίλ ΜακΚίσικ που αντιμετωπίζει πρόβλημα στο γόνατο.