Η Εθνική Ελλάδας μπάσκετ δεν κατάφερε να εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 μέσω του Μουντομπάσκετ, αφού τα αποτελέσματά της ήταν τραγικά, οπότε θα τα παίξει όλα για όλα στο Προολυμπιακό τουρνουά, το οποίο ελπίζει να γίνει στη χώρα μας.

Τα Προολυμπιακά τουρνουά είναι τέσσερα και θα γίνουν σε τέσσερις διαφορετικές χώρες. Έτσι, η ΕΟΚ, η ελληνική ομοσπονδία καλαθοσφαίρισης, κατέθεσε φάκελο στη FIBA ζητώντας να αναλάβει τη διοργάνωση ενός εκ των τεσσάρων ώστε το έργο της ομάδας του Βασίλη Σπανούλη να γίνει πιο εύκολο αφού θα παίζει εντός έδρας.

Το αν θα συμβεί, λοιπόν, αυτό ή όχι, θα γίνει γνωστό στις 27 Νοεμβρίου. Εκείνη την ημέρα, όπως ανακοινώθηκε, θα γίνει η κλήρωση των ομίλων και παράλληλα θα ανακοινωθούν από τη FIBA οι τέσσερις χώρες που θα φιλοξενήσουν τα τουρνουά, με την Ελλάδα να ελπίζει ότι θα είναι μία εξ αυτών.

Αν δεν συμβεί αυτό, τότε ο Σπανούλης και οι παίκτες του θα πρέπει να πάρουν την πρόκριση για το Παρίσι αγωνιζόμενοι εκτός έδρας, χωρίς όμως αυτό να είναι και… καταστροφικό αφού οι ομάδες που θα πάρουν μέρος στα Προολυμπιακά τουρνουά δεν είναι και μεγαθήρια…