Στο «Barclays Center» οι Μιλγουόκι Μπακς «λύγισαν» τους Μπρούκλιν Νετς με 129-125 τα ξημερώματα της Τρίτης (7/11) και πέτυχαν τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη τους, βελτιώνοντας το ρεκόρ τους στο πρωτάθλημα του NBA σε 4-2. Πρωταγωνιστής ήταν ο Γιάννης Αντετοκούνμπο που με την άμυνά του στο φινάλε έκανε τη διαφορά για την ομάδα του.

Διότι οι Μπακς μέχρι να αναπτύξουν τη νέα τους αγωνιστική ταυτότητα στην οποία θα ταιριάζει ο Ντέιμιαν Λίλαρντ, αντιμετωπίζουν προβλήματα στο μοναδικό σκέλος του παιχνιδιού που δεν είχαν στην προηγούμενη κατάσταση, όταν δηλαδή στον πάγκο τους καθόταν ο Μάικ Μπούντενχολζερ και ο πόιντ γκαρντ τους ήταν ο Τζρου Χόλιντεϊ. Η άμυνά τους υποφέρει.

Ο Καμ Τόμας κι ο Μάικαλ Μπρίτζες τους έβαλαν 76 πόντους μόνοι τους – 45 ο ένας και 31 ο άλλος. Ο Λίλαρντ είναι… φαινόμενο στην επίθεση, αλλά στην άμυνα δεν προσφέρει πολλά και οι ομάδες που έχουν δυναμικούς γκαρντ ή και φόργουορντ κάνουν ό,τι θέλουν. Σε έξι ματς είναι η 3η φορά που οι Μπακς δέχονται 120+ πόντους και η πρώτη που νικούν…

Ο νικητής Γιάννης Αντετοκούνμπο

Ευτυχώς, όμως, για τα «ελάφια» που έχουν τον Γιάννη Αντετοκούνμπο στην ομάδα τους. Στο τελευταίο κρίσιμο λεπτό προστάτευσε τη ρακέτα της ομάδας του. «Είναι απίστευτος, ένας νικητής. Τα όσα έκανε μας έδωσαν τη νίκη», είπε ο προπονητής του Έιντριαν Γκρίφιν. Και πέραν αυτού, ήταν εντυπωσιακός κι επιθετικά με 36 πόντους (15/27 σουτ εντός πεδιάς, 1/7 τρίποντα, 5/6 ελεύθερες βολές) σε 35 λεπτά, ενώ μάζεψε 12 ριμπάουντ, είχε τρεις ασίστ, ένα κλέψιμο και δύο μπλοκ.

Η νοοτροπία του Γιάννη Αντετοκούνμπο φάνηκε με την ανάρτηση που έκανε μετά το ματς. «Ανέβασε» στα social media μια φωτογραφία που του που ξεσπά και τη συνόδευσε με έναν λύκο. «Ήθελα να χαρώ το παιχνίδι, να μείνω προσηλωμένος σε αυτό που έπρεπε να κάνω και να είμαι επιθετικός», δήλωσε μετά το ματς.

Ο Ντέιμιαν Λίλαρντ μπορεί να μην το… είχε με το σουτ τα ξημερώματα της Τρίτης καθώς έβαλε μόλις πέντε σουτ σε 13 προσπάθειες, αλλά η σφυρίχτρα τον έσωσε (9/10 ελεύθερες βολές) και κάπως έτσι πρόσθεσε 21 πόντους, ενώ ο Κρις Μίντλετον σε περιορισμένο χρόνο συμμετοχής σημείωσε 15, ενώ σημαντική συμβολή είχαν και οι «διψήφιοι» Κράουντερ, Πόρτις, Κόνατον και Πέιν. Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο δεν αγωνίστηκε.

Οι Μιλγουόκι Μπακς επιστρέφουν στη δράση τα ξημερώματα της Πέμπτης (9/11, 03:30) καθώς υποδέχονται τους αδύναμους Ντιτρόιτ Πίστονς, μια από τις χειρότερες ομάδες του NBA.