Η Μαρία Σάκκαρη ολοκλήρωσε την παρουσία της στο τουρνουά τένις WTA Finals που διεξάγεται αυτές τις μέρες στο Κανκούν του Μεξικού χάνοντας με 2-0 σετ (6-3,6-2) από την Τζέσικα Πέγκουλα στο 3ο παιχνίδι της για τον πρώτο όμιλο του θεσμού.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια είπε «αντίο» στη διοργάνωση κι έκλεισε τη σεζόν με τρεις διαδοχικές ήττες και χωρίς να παίξει στα στάνταρ που μπορεί. Τώρα, κοιτάζει το μέλλον μιας και σε μερικές εβδομάδες αρχίζει η νέα αγωνιστική περίοδος με το σιρκουΐ να ταξιδεύει στην Αυστραλία.

Η «SakkAttack» αναμένεται να λάβει μέρος στο United Cup μαζί με τον Στέφανο Τσιτσιπά και τα άλλα μέλη της Εθνικής Ελλάδας καθώς και σε τουρνουά προετοιμασίας ενόψει του Australian Open, του πρώτου Grand Slam για το 2024.

«Η πιο δύσκολη σεζόν»

Μετά το τέλος του ματς με την Πέγκουλα, η Μαρία Σάκκαρη μίλησε για τη σεζόν της. «Πραγματικά πιστεύω πως αυτή ήταν η πιο δύσκολη σεζόν της καριέρας μου. Δεν θέλω να είμαι σκληρή με τον εαυτό μου. Μάλιστα, είμαι περήφανη για τον εαυτό μου και για το γεγονός πως κατάφερα να τερματίσω στην πρώτη 10άδα για τρίτη συνεχόμενη φορά», είπε και συνέχισε:

«Πραγματικά δεν ξέρω πως τα κατάφερα. Θα είμαι απόλυτα ειλικρινής. Μετά το US Open, πρέπει να ήμουν στην 20η θέση στην κούρσα (σ.σ. για τις οκτώ καλύτερες της χρονιάς). Είναι, όμως, μια απόδειξη προς τον εαυτό μου πως μπορώ να πετύχω πράγματα. Τώρα που τελείωσε η σεζόν, χρειάζομαι ένα μεγάλο διάλειμμα, αλλά θα χρειαστεί να πιέσω τον εαυτό μου στη διάρκεια της προετοιμασίας, γιατί υπάρχουν παίκτριες που έχουν ανέβει επίπεδο. Για να ξαναμπώ στην πρώτη τριάδα, πρέπει να πάω ένα βήμα παραπέρα. Το καλό είναι πως όλοι στην ομάδα που είναι έτοιμοι για την πρόκληση και θα χρειαστεί να κάνουμε αλλαγές. Θα το επιχειρήσουμε. Δεν λέω πως θα συμβεί, αλλά θα προσπαθήσω να φτάσω στο top επίπεδο του τένις και πάλι».

«Όπως είπα και προηγουμένως, μπαίνοντας στο WTA Finals δεν ήμουν καλά προετοιμασμένη. Δεν νιώθω πως βρίσκομαι σε καλή φυσική κατάσταση κι όταν δεν κινούμαι καλά, δεν έχω ένταση ή ενέργεια, δεν μπορώ να παίξω το καλύτερο τένις που μπορώ, αλλά είμαι περήφανη για τη σεζόν που έκανα… το τέλος της σεζόν, συγκεκριμένα. Το ότι κατέκτησα κι έναν τίτλο (σ.σ. το Guadalajara Open) ήταν απίστευτο. Τώρα, σε μερικές εβδομάδες θα κοιτάξω την επόμενη σεζόν».