Πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση ο Στέφανος Τσιτσιπάς νίκησε με 2-0 σετ τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ και πήρε την πρόκριση για τους προημιτελικούς του Masters του Παρισιού, όπου την Παρασκευή (3/11) θα αντιμετωπίσει τον Κάρεν Χατσάνοφ, εξασφαλίζοντας παράλληλα την παρουσία του στα ATP Finals.

Σε 12 αναμετρήσεις με τον Γερμανό ο Έλληνας τενίστας είχε 8 νίκες και ήθελε τη 9η τόσο για να συνεχίσει στο τουρνουά όσο και για, κυρίως αυτό, να εξασφαλίσει την παρουσία του στα ATP Finals. Και όλα πήγαν καλά τελικά, αν και στο πρώτο σετ λίγο έλειψε να έρθουν τα πάνω-κάτω.

Ο Τσιτσιπάς ήταν μπροστά με 5-2 αλλά αντί να πάρει το game που του έλειπε για να κλείσει το πρώτο σετ έχασε τα επόμενα τρία και βρέθηκε στο 5-5, για να γίνει στη συνέχεια το 6-6 και όλα να κριθούν στο tie break όπου ο Στέφανος ήταν πιο ψύχραιμος.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας έκανε το 1-0 και μπήκε με ανεβασμένη ψυχολογία στο δεύτερο σετ και έκανε γρήγορα-γρήγορα το break με αποτέλεσμα να βρεθεί μπροστά με 3-1. Από εκεί και πέρα, το μόνο που είχε να κάνει ο Τσιτσιπάς ήταν να κρατήσει το σερβίς του και τελικά έφτασε στο 6-4 και έκανε το 2-0, παίρνοντας την πρόκριση για τον προημιτελικό.

Εκεί, την Παρασκευή (3/11), θα αντιμετωπίσει τον Κάρεν Χατσάνοφ από τη Ρωσία, κόντρα στον οποίο έχει 6 νίκες σε 7 αναμετρήσεις, άρα είναι το φαβορί για να πάει στον ημιτελικό.

Τα σετ: 7-6, 6-4