Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία είχε ανακοινώσει sold out αρκετές ώρες πριν ξεκινήσει ο χθεσινός (16/10) αγώνας της Εθνικής Ελλάδας με την Ολλανδία (ήττα με 1-0), δημιουργώντας εύλογη εντύπωση για μια κατάμεστη «OPAP Arena», αλλά ο τηλεοπτικός κι ο φωτογραφικός φακός αποτύπωσε μια άλλη πραγματικότητα, καθώς μέρος των εξεδρών στο ένα πέταλο ήταν άδειο.

Ως εκ τούτου, η ΕΠΟ θέλησε σήμερα (17/10) να δώσει διευκρινίσεις για το θέμα και το έκανε με την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία διευκρινίζεται ότι υπεύθυνη για τα μέτρα τήρησης της τάξης διεξαγωγής ποδοσφαιρικών αγώνων είναι η Ελληνική Αστυνομία και αυτό ισχύει και για το παιχνίδι των εθνικών ομάδων Ελλάδας-Ολλανδίας στις 16 Οκτωβρίου 2023.

Σε αυτό τον αγώνα όλα τα μέτρα τάξης, μεταξύ των οποίων και το ότι παρέμεναν κλειστές οι θύρες 19, 21, 23, 25 και 27 του κάτω διαζώματος και 20, 22 και 28 του άνω διαζώματος, αποφασίστηκαν από την Διεύθυνση Αστυνομίας Βορειοανατολικής Αττικής με διαταγή που εξέδωσε στις 13 Οκτωβρίου 2023 και την οποία η ΕΠΟ ήταν υποχρεωμένη να εκτελέσει».

Εξηγήσεις για τον χλοοτάπητα

Στο μεταξύ, αρνητική εντύπωση προκάλεσε και η κατάσταση του χλοοτάπητα με τους παίκτες της Ολλανδίας όπως ο Φίρχιλ φαν Ντάικ και ο Βάουτ Βέγκχορστ να παραπονιούνται και να τον χαρακτηρίζουν «φρικτό».

Ο υπεύθυνος της εταιρίας «Grassform», Αντώνης Γκριμότσης, που έχει την εποπτεία των αγωνιστικών χώρων των γηπέδων της Stoiximan Super League, εξήγησε μέσω Facebook τι πραγματικά συμβαίνει.

Η ανάρτησή του:

«Μια μικρή ενημέρωση για όσους ενδιαφέρονται: Ο χλοοτάπητας στην OPAP Arena βρίσκεται σε διαδικασία επανασποράς, για την οποία είναι ενήμερη η διοργανώτρια αρχή, η εθνική Ολλανδίας και φυσικά η Εθνική Ελλάδας. Πρόκειται για τακτική, ετήσια διαδικασία η οποία γίνεται στην διακοπή του πρωταθλήματος, απλώς στην περίπτωσή μας αυτή δεν υπάρχει.

Ο αγωνιστικός χώρος είναι απόλυτα ασφαλής και εύπαικτος με μια αισθητική απόκλιση λόγω των απαραίτητων, επιθετικών εργασιών.

Η OPAP Arena έχει πιεσμένο πρόγραμμα από την έναρξη λειτουργίας της, κάτι που τώρα ρυθμίζεται.

Τόσο η διοίκηση της ΠΑΕ όσο και η εταιρεία συντήρησης έχουν τον έλεγχο και είναι θέμα χρόνου η επίλυση του θέματος οριστικά».

Μια μικρή ενημέρωση για όσους ενδιαφέρονται: Ο χλοοτάπητας στην ΟΠΑΠ ΑΡΕΝΑ βρίσκεται σε διαδικασία επανασπορας για την…

Posted by Antonis Grimotsis on Monday, October 16, 2023