Η είδηση του θανάτου του Γιάννη Ιωαννίδη δεν έχει προκαλέσει θλίψη μόνο στην Ελλάδα και στις ΗΠΑ, εκεί όπου ο Έντι Τζόνσον έμαθε τα νέα για τον πρώην προπονητή του στον Ολυμπιακό και φρόντισε να του πει «αντίο» με μια συγκινητική ανάρτηση στα social media.

Ο Αμερικανός σουτέρ, ο «Έντι το πιστόλι», όπως τον αποκαλούσαν οι οπαδοί των Ερυθρόλευκων, αγωνίστηκε μόνο για μία χρονιά στην Ελλάδα, τη σεζόν 1994-95, κατακτώντας το πρωτάθλημα και φτάνοντας ως τον τελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, όπου ήρθε η ήττα από τη Ρεάλ Μαδρίτης στη Σαραγόσα.

Παρ’ όλα αυτά, έστω αυτός ο ένας χρόνος αρκούσε για να δεθεί ο Τζόνσον με τον Ιωαννίδη, όπως έδειξε και το μήνυμά του στα social media μόλις έμαθε τα νέα για τον θάνατό του στην ηλικία των 78 ετών.

«Έφυγα από το ΝΒΑ το 1994-1995 για να δουλέψω στην ψυχική μου υγεία. Η πίεση του μπάσκετ, το γεγονός ότι μεγάλωνα και ότι είχα διαφορετική αντιμετώπιση μου στοίχισε. Αυτός ο άνθρωπος με αναζωογόνησε και μου επέτρεψε να αισθανθώ σημαντικός, δίνοντας μου το «πράσινο φως» να είμαι ξανά ο εαυτός μου στο παρκέ. Αναπαύσου εν ειρήνη κόουτς», έγραψε ο Αμερικανός.

Ανάρτηση Έντι Τζόνσον για τον Γιάννη Ιωαννίδη