Το πρώτο γκολ που πέτυχε η Μάντσεστερ Σίτι στη νίκη της με τη Νότιγχαμ Φόρεστ (2-0) στο «Έτιχαντ» για την 6η αγωνιστική της Premier League ήταν… ιστορικό. Όταν ο Φιλ Φόντεν έστειλε την μπάλα στα δίχτυα ολοκλήρωσε μια αλληλουχία 46 εναλλαγών της μπάλας, που είναι οι δεύτερες περισσότερες που έχουν καταγραφεί πριν από ένα τέρμα στο αγγλικό πρωτάθλημα από τη σεζόν 2006-07 που υπάρχουν αρχεία για τέτοια στατιστικά.

Η κίνηση της μπάλας πέρασε πρακτικά από τα πόδια όλων των παικτών. «Ναι, ήταν μια μεγάλη κατοχή και ο Κάιλ Γουόκερ μου την έστρωσε τέλεια», είπε μετά το ματς ο Φιλ Φόντεν που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα μόλις στο 6ο λεπτό της αναμέτρησης καθώς άνοιξε τον δρόμο για να πανηγυρίσει η ομάδα του την 6η νίκη σε ισάριθμα ματς στο πρωτάθλημα Αγγλίας, όπου βρίσκεται στην πρώτη θέση της κατάταξης.

Το κλαμπ, μάλιστα, σε ανάρτησή του στα social media όπου κατέγραψε κάθε πάσα και όλη την εξέλιξη της φάσης, σημείωσε πως πρόκειται για «τελειότητα» και μια ποδοσφαιρική «συμφωνία». Το κλιπ, φυσικά, έγινε viral ανάμεσα στους οπαδούς της Μάντσεστερ Σίτι, οι οποίοι αφού σημείωσαν πως δεν είναι η πρώτη φορά που η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα πετυχαίνει ένα τέτοιο γκολ, άρχισαν να συγκρίνουν το γκολ που έβαλαν οι «πολίτες» κόντρα στη Νότιγχαμ Φόρεστ με άλλα που είχαν πετύχει σε άλλες σεζόν.

Πιο συγκεκριμένα ένα απέναντι στην Άρσεναλ, αλλά κυρίως ένα γκολ που έβαλε η αγαπημένη τους ομάδα σε ντέρμπι κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και πάλι στο «Έτιχαντ» όπου προηγήθηκαν 44 πάσες προτού ο Ιλκάι Γκιντογάν (σ.σ. τώρα παίκτης της Μπαρτσελόνα) σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα. Κι εκεί άναψε η συζήτηση στα social media. Ποιο γκολ ήταν το καλύτερο;