«Η μεγαλύτερη βραδιά της καριέρας μου, πάνω από τα τρόπαια», είπε ο Βασίλης Σπανούλης και αυτή η ατάκα αρκεί για να περιγράψει τα συναισθήματα που ένιωσε στη βραδιά που διοργάνωσε προς τιμήν του ο Ολυμπιακός στο ΣΕΦ, αποσύροντας και τη φανέλα του που είναι πλέον κρεμασμένη στην οροφή του γηπέδου ως αναγνώριση της τεράστιας προσφοράς του.

Σύμφωνα με τον Γιώργο Μπαρτζώκα είναι ο κορυφαίος παίκτης που έχει φορέσει τη φανέλα των Ερυθρόλευκων. Σύμφωνα με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο ήταν ο Κόμπι Μπράιαντ της Ευρώπης. Σύμφωνα με τους αντιπάλους του ήταν πάντα μια πρόκληση να παίξουν εναντίον του και σύμφωνα με τους οπαδούς των Πειραιωτών θα τον αγαπάνε για πάντα.

Ο Σπανούλης έγραψε τη δική του μεγάλη ιστορία στον Ολυμπιακό και απόψε (17/9) ήρθε η ώρα της ανταμοιβής του, ήρθε η ώρα να δει την αγαπημένη του ομάδα να κρεμάει τη φανέλα του και όλους όσοι τον αγάπησαν κατά τη διάρκεια της καριέρας του να είναι εκεί για να τον τιμήσουν.

Ο Kill Bill αποθεώθηκε για ακόμη μία φορά από το ΣΕΦ, το οποίο ήταν κατακόκκινο για μια βραδιά που περίμενε εδώ και χρόνια. Μια βραδιά κατά τη διάρκεια της οποίας ο Σπανούλης δάκρυσε βλέποντας τη φανέλα του στην οροφή του γηπέδου, εκφράζοντας στις δηλώσεις του την αγάπη του για… όλους.

«Ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στη μητέρα που με γέννησε. Μαμά σε ευχαριστώ για όλα. Όταν ήμουν 15 έχασα τον πατέρα μου από καρκίνο και είχα υποσχεθεί πως όλη η καριέρα μου θα είναι αφιερωμένη σε αυτόν. Ελπίζω να τον έκανα υπερήφανο», είπε στις δηλώσεις του και συνέχισε.

«Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους από καρδιάς, που είστε δίπλα μου σε ένα τόσο σημαντικό βράδυ. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους προέδρους για αυτά τα 11 χρόνια. Πιστέψατε στο χαρακτήρα μου και στο ταλέντο μου και μου δώσατε την ευκαιρία να κάνω το όνειρο που είχα από μικρός πραγματικότητα, να ηγηθώ μιας μεγάλης ομάδας.

Οι σχέσεις των ανθρώπων χτίζονται με σεβασμό. Ξέρω ότι δεν ήταν εύκολο να έρθω από τον αιώνιο αντίπαλο στον Ολυμπιακό. Ήταν όνειρό μου να παίξω στον Ολυμπιακό από τότε που ήμουν στο Μαρούσι. Όταν πήρα την απόφαση ήξερα ότι θα πετύχω με κάθε δυνατό και αδύνατο τρόπο. Θέλω να ευχαριστήσω τον Γιώργο Πρίντεζη, τον Κώστα Παπανικολάου και τα άλλα παιδιά για όλα όσα ζήσαμε.

Ξέρω ότι τους έσπαγα τα νεύρα, ξέρω ότι έβρισκαν δικαιολογία για να φύγουν όταν ήμασταν στα αεροδρόμια ή στα ξενοδοχεία, για να μην μιλήσουμε πάλι για μπάσκετ. Υπήρχαν πολλά βράδια, το ξέρουν οι πρόεδροι, που τους έπαιρνα τηλέφωνο να μιλήσουμε για μπάσκετ. Είμαι πολύ περήφανος που πέτυχα για τον Ολυμπιακό μας.

Ό,τι έκανα τόσα χρόνια, το έκανα για να κερδίσει ο Ολυμπιακός. Θέλω να ευχαριστήσω όλους για την υπομονή και την επιμονή.

Θέλω να ευχαριστήσω τη γυναίκα μου που μου χάρισε 6 όμορφα παιδιά. Ήταν αυτή που με περίμενε στο σπίτι και άκουγε τα πάντα. Ήταν μια δυνατή γυναίκα που με στήριζε γιατί ήξερε πόσο πολύ θέλω να πετύχω».