Ένα από τα θέματα που θα συζητούνταν στην σημερινή (12/9) Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ ήταν στο Νο7 η «Έγκριση Πρακτικού Επιτροπής Εθνικών Ομάδων υπ’ αρ. 28/01.09.2023», με τον εκπρόσωπο του Ολυμπιακού, Τάκη Αγραφιώτη, να θέτει θέμα για τον πρόεδρο της Επιτροπής Εθνικών Ομάδων, Παναγιώτη Παπαχρήστο, ο οποίος είναι ο τέως πρόεδρος της ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας.

Συγκεκριμένα, ο Αγραφιώτης εξέφρασε την απορία του για το πώς μπορεί να προεδρεύει στην Επιτροπή Εθνικών Ομάδων ένας παράγοντας που είναι αμετάκλητα έκπτωτος.

«Θέλω να θέσω ένα θέμα στην Εκτελεστική Επιτροπή. Πώς μπορεί ο κ. Παπαχρήστος ο οποίος είναι αμετάκλητα έκπτωτος να παραμένει στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ; Είναι αμετάκλητα έκπτωτος από την Ένωσή του για παραβάσεις της εκλογικής νομοθεσίας. Οι υπόλοιποι συνάδελφοι το γνωρίζουν αυτό;», ρώτησε σχετικά ο εκπρόσωπος του Ολυμπιακού.

«Το γνωρίζουν όλοι», ήταν η απάντηση του προέδρου της ΕΠΟ, Τάκη Μπαλτάκου, με τον Αγραφιώτη να επανέρχεται: «Και μπορεί να παραμένει μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής; Έχει πάει στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ; Ναι, δεν έχει εκλεγεί με την Ιδιότητα του Προέδρου της ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας, όμως έχει προβεί σε μια έκνομη ενέργεια. Ναι ή όχι; Αμετάκλητα από το Δικαστήριο. Είναι ηθικό για την ΕΠΟ ότι κάποιο μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής έχει καταδικαστεί αμετάκλητα για παραβάσεις της εκλογικής νομοθεσίας;».