Στο «μικροσκόπιο» της δικαιοσύνης μπαίνουν και πάλι οι μηνύσεις που είχαν καταθέσει , για την υπόθεση Novartis, ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ανέσυρε από το αρχείο τις μηνύσεις ζητώντας από την αντεισαγγελέα του Ανωτάτου Δικαστηρίου, Βασιλική Θεοδώρου να διερευνηθούν οι καταγγελίες των τριών πολιτικών σχετικά με το σκέλος που αφορά τυχόν διάπραξη αξιόποινων πράξεων, όπως παράβαση καθήκοντος,  από τους εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς.

Πριν από λίγες ημέρες, ο πρώην επόπτης των εισαγγελέων Διαφθοράς Ιωάννης Αγγελής είχε ζητήσει την ανάσυρση των μηνύσεων από το αρχείο όπου ο ίδιος τις είχε θέσει, επικαλούμενος νέα στοιχεία.

Στο επίκεντρο του αιτήματος του βρίσκονται 10 έγγραφα τα οποία, όπως αναφέρει η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου στην παραγγελία της ήταν στα χέρια του κ. Αγγελή από τον περασμένο Νοέμβριο – Δεκέμβριο.

Μάλιστα, η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός φέρεται να σημειώνει ότι ο κ. Αγγελής δεν επέστρεψε στην Εισαγγελία, ως όφειλε, τα πρωτότυπα τεσσάρων σχετικών εγγράφων ενώ πέντε δεν έχουν πρωτόκολλο.

Υπενθυμίζεται ότι η δικογραφία που αφορούσε το σκέλος της μήνυσης του κ. Σαμαρά το οποίο στρέφονταν κατά  του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα και του Αναπληρωτή Υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου έχει διαβιβαστεί από τον Μάιο του 2018 στη Βουλή ενώ εκείνο που αφορούσε  τους προστατευόμενους  μάρτυρες μπήκε στο αρχείο.