«Η ποινή για την ανθρωποκτονία από αμέλεια εκτίεται»

Διευκρινίσεις του υπουργείου Δικαιοσύνης για την πυρκαγιά στο Μάτι


ΚΟΙΝΩΝΙΑΔΙΚΑΣΤΙΚΟ
18:59
16/03/2019
«Η ποινή για την ανθρωποκτονία από αμέλεια εκτίεται»
3
loading

Στο πλευρό των πληγέντων της πυρκαγιάς στο Μάτι τονίζει ότι βρίσκεται το υπουργείο Δικαιοσύνης, το οποίο τονίζει επίσης πως με το σχέδιο του Ποινικού Κώδικα η ποινή για ανθρωποκτονία από αμέλεια εκτίεται και ο εμπρησμός που προκαλεί σωματικές βλάβες ή θάνατο είναι κακούργημα.

«Το αίτημα για Δικαιοσύνη στη χώρα είναι καθολικό και η Κυβέρνηση στέκεται δίπλα στην κοινωνία, δίπλα στους πληγέντες της πυρκαγιάς στο Μάτι», αναφέρει με ανακοίνωσή του το υπουργείο, στην οποία επισημαίνει επίσης: «Σύμφωνα με το σχέδιο του Ποινικού Κώδικα η ποινή για την ανθρωποκτονία από αμέλεια εκτίεται και ο εμπρησμός που προκαλεί σωματικές βλάβες ή θάνατο είναι κακούργημα».

Στην ανακοίνωση προστίθεται καταληκτικά: «Όσοι από προχειρότητα ή ιδιοτέλεια παραπληροφορούν την κοινή γνώμη, τη στιγμή που η διαβούλευση έχει μόλις αρχίσει, εκμεταλλεύονται τον πόνο ανθρώπων που προσπαθούν να επουλώσουν τις πληγές τους. Η επιτροπή των κατοίκων θα κληθεί στο Υπουργείο προκειμένου να υπάρξει άμεση και έγκυρη ενημέρωση».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
  1. avatar Εκτιεται?

    Τότε γιατί η αναστολή είναι υποχρεωτική μέχρι τα πέντε έτη που είναι η ανθρωποκτονία? Μας δουλεύεις κανονικά

  2. avatar Bella Vista

    Αφού είναι έτσι, γιατί δεν πας εσύ να εκτίσεις αυτή την ποινή; Και πάρε μαζί σου και όλη την παρέα: Τόσκα, Καπάκη, Ψηνάκη, Δούρου και λοιπούς...

  3. avatar Μα Τι

    Εαν αναλάβει κάποιος "πολιτική ευθύνη", δεν αρκεί;

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει