Δικαιώθηκαν εργαζόμενοι που διεκδικούσαν δεδουλευμένα επτά μηνών

Η ανάρτηση της Έφης Αχτσιόγλου στο Facebook


ΚΟΙΝΩΝΙΑΔΙΚΑΣΤΙΚΟ
20:34
12/07/2018
Δικαιώθηκαν εργαζόμενοι που διεκδικούσαν δεδουλευμένα επτά μηνών
6
loading

«Το Μονομελές Εφετείο Αθηνών με πρόσφατη απόφασή του (5568/2017) δικαίωσε δύο εργαζόμενους οι οποίοι διεκδικούσαν δεδουλευμένες αποδοχές επτά μηνών και αποζημίωση απόλυσης από την εργοδότρια εταιρεία τους» αναφέρει σε μήνυμα στον προσωπικό λογαριασμό της στο Facebook η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου.

Σύμφωνα με την υπουργό Εργασίας, το δικαστήριο έλαβε την απόφαση αυτή βασισμένο στο άρθρο 56 του νόμου 4487/2017, που ορίζει ότι η ουσιώδης καθυστέρηση καταβολής αποδοχών συνιστά μονομερή βλαπτική μεταβολή των όρων εργασίας.

«Η απόφαση του δικαστηρίου, η οποία μεταστρέφει τη μέχρι πρόσφατα κρατούσα νομολογία, δεν θα μπορούσε να εκδοθεί, αν δεν είχαμε ψηφίσει τη συγκεκριμένη ρύθμιση τον Αύγουστο του 2017. Εκεί ορίσαμε ότι ο εργαζόμενος μπορεί να θεωρήσει την ουσιώδη καθυστέρηση καταβολής των αποδοχών του ως απόλυση και να λάβει αποζημίωση» σημειώνει η κ. Αχτσιόγλου.

«Ενισχύουμε την προστασία των εργαζομένων απέναντι σε πρακτικές απλήρωτης εργασίας και αυτό επιβεβαιώνεται στην πράξη» καταλήγει η υπουργός Εργασίας στο μήνυμά της στο Facebook.

Clipboard01

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

6
σχόλια
 1. avatar δικαιώθηκαν χρήματα θα πάρουν;

  Και οι εργαζόμενοι του S/M "Αρβανιτιδη" δικαιώθηκαν και για τα δεδουλευμένα και για την μεταβίβαση αλλά έμειναν με τις αποφάσεις.
  Η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, μόνο υποσχέσεις έδωσε, καμιά ενέργεια για να γίνουν πράξη η δικαστικές αποφάσεις.

 2. avatar μεσαίωνας

  7 μήνες απλήρωτος και πρέπει να αποφασίσει δικασστήριο!!!

  1. avatar mariasofi

   ποιος θα αποφασίσει; έχεις καμία άλλη ιδέα;

 3. avatar Μστ

  Και γιατί οι εργαζόμενοι έπρεπε να προσφύγουν στη δικαιοσύνη για να δικαιωθούν...ο ρόλος της επιθεώρησης εργασίας ποιος είναι..???

  1. avatar mariasofi

   η επιθεώρηση καλεί τον εργοδότη με παρουσία των εργαζομένων εξετάζει την υπόθεση και βοηθά στην περίπτωση που δεν παίρνουν τα ένσημά τους δικαιώνεται πάντα ο εργαζόμενος και καλύπτονται τα ένσημα ....δε μοιράζει χρήματα...

 4. avatar ΠΡΟΔΟΤΗΣ

  Ε τότε χαλαλι τα 200 δις που μας στοιχίσατε στην διαπραγμάτευση!!!!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει